0
Seneste indlæg
Kategorier
Hvad er S/M og bondage?

Hvad er SM og hvad betyder BDSM? – Videoblog

Seksualitet - hvad er det for noget?

Michelle Corydon fortæller om BDSM – hvad er SM egentlig?

Du har måske hørt forkortelsen SM rigtig mange gange. Måske er du blevet nysgerrig på, hvad SM er for en størrelse. Du får måske også en forestilling om personer, der leger med kød, blod og en masse andet drabeligt. Jeg må skuffe dig. Så dramatisk er det altså ikke.

Hvad betyder SM og hvad står det for?

Sadomasochisme, som SM står for, er sammentrækningen af ordene Sadisme og Masochisme. En sadist er en, der kan lide at påføre smerte og en masochist er en der kan lide at modtage smerte. Når de leger en seksuel leg, hvor smerte er i fokus, ja så leger de med SM.

Hvad er SM og BDSM? Hvad betyder det? Læs mere her

Forkortelsen bruges rigtig meget herhjemme i Danmark, hvilket måske skyldes, at den ældste forening indenfor SM seksualiteten hedder SMil. SMil står for SM i leg og har lokalforeninger med legefaciliteter i København, Odense, Aarhus og Aalborg. Flere mindre foreninger er kommet til og gennem årene har SM seksualitetens udbredelse i Danmark, fået miljøet omkring SM foreningerne til at ændre sig. Bevidstheden om, hvad BDSM kan bruges til, er blevet større efter bl.a. bestselleren Fifty Shades Of Grey landede på hylderne. Og hvorfor er det nu lige, at jeg skriver BDSM og ikke SM?

BDSM er mere sigende end SM, om den eksperimenterende sex, danskerne dyrker i sengen

Først: BDSM står for Bondage/fiksering, Dominans og underkastelse, Sadisme og masochisme. Du kan læse mere om BDSM på denne side, hvor jeg forklarer endnu mere. Når du for eksempel rollespiller i sengen med et kostume eller binder din kærestes arme fast til sengegærdet, smækker hende eller pirrer hende med en fjer – eller noget helt tredje, så hører det faktisk ind under viften BDSM. Og jeg kalder det en vifte, fordi det er en rigtig bred seksualitet. Det er lidt som en buffet – man plukker det, man vil lege med. Hvad du plukker i buffeten danner dit seksualliv – også selvom du leger med BDSM. Og det er helt okay.

Hvis du læser i aviserne eller kvindemagasinerne, ja bare generelt i medierne, vil du se at SM har fået en meget stor omgang opmærksomhed. Det er måske fordi flere har fået øjnene op for, at SM kan mere end bare at være 7 minutters ind og ud under dynen. Her kommer man faktisk hinanden rigtig meget ved og man lærer hinanden at kende på en helt ny måde. Det være sig både sanser, men også et mere intimt nærvær med tillid og respekt. Man tvinges også til at komme i dialog omkring, hvad man har lyst til at prøve – og hvad man absolut ikke har lyst til at prøve.

Man benytter som oftest en pisk, flogger eller et spanskrør til at smække den underkastede. Den underkastede er den som den dominante bestemmer over; det være sig om det er en submissiv eller en slave eller slavinde. Kært barn har mange navne. Den dominante i SM kan også hedde en Frue, en Sadist eller en Herre – eller noget helt tredje. Det er op til de to parter, der leger sammen at afgøre, hvad der passer ind i deres leg.

Vi bruger forkortelsen SM for det, som vi burde bruge forkortelsen BDSM for. BDSM er bondage, dominans, sadisme og masochisme – og favner altså også seksuel erotisk dominans uden smerte som centrum.

Karakteristiska af en SM – BDSM udøver: Alle de forskellige sociale lag er repræsenteret. Bistandsmodtagere, direktører, faglærte mm. Med andre ord er der udøvere fra alle grupper.

Hvor mange eksperimenterer med BDSM og SM?

En amerikansk undersøgelse fra 2017, lavet af Sex & Psychology, viser at cirka 31,8% af seksuelt aktive adspurgte havde eksperimenteret med en eller anden form for SM – BDSM. 29,5% var mænd og 34,1% var kvinder. Tallene er dog en smule varierende i realiteten, da andre undersøgelser peger på, at mænd som udgangspunkt udforsker BDSM mere end kvinder. Udgivelsen af Fifty shades har helt sikkert sat gang i befolkningens fantasier og lyst til at udforske universet af SM.

 

Hvad giver smerten i SM leg? 

Når man dyrker decideret SM er smerten i centrum. Det betyder også, at smerten har en helt speciel betydning. Der foregår en dynamisk leg med smerten i fokus; sadisten giver smerten og masochisten modtager smerten. Hvilken type smerte der er tale om, kan være forskelligt. Man kan have smerte, der går i musklen (denne type føles dyb) eller smerte, der er i overfladen (denne føles som en sviende smerte).

Når man udsættes for smerte, udgiver kroppen selv et stof der kaldes et endorfin. Endorfinerne fungerer lidt som kroppens egen morfin. Den er naturlig og alle producerer den i en eller anden grad. Smerten kan bruges til at fremkalde sub-space, som er en mental tilstand, hvor nogle føler at de svæver. Du kan også bruge smerte til, at få din partner til at opføre sig pænt. I denne form, bruges smerten som adfærdsafretning – eller bare til at vise, at den dominante bestemmer.

Det er vigtigt at være opmærksom på medicin indtag, mental tilstand og ens egen baggrund, når man skal lege med smerte. Legen kan føles mentalt hård og krævende og for nogle også grænseoverskriddende.

Man kan få blå mærker når man leger med smerte. Mærkerne er ikke farlige og går væk over tid. De blå mærker kan også forbindes med stolthed for den underkastede, for det minder ham eller hende om, hvad legen har gennemgået. Man kan også trykke let på mærkerne under leg, det giver en god respons for nogle.

SM og roller

Måske har du prøvet at stå på en scene og træde ind i en rolle. Det er også tilfældet, at man gør det i SM. I rollen lægger den seksuelle identitet, som er bygget på blandt andet ens turn-ons, altså hvad der tænder en. Man kan være

En kvindelig slave, som oftest en submissiv, som er stille og underkaster sig velvilligt.

En mandlig masochist eller submissiv som underkaster sig

En dominant mand

En kvindelig dominant, der findes flere forskellige betegnelser

En der tænder på at give smerte

En der tænder på at modtage smerte

En person der tænder på at dominere og underkaste sig – altså flere seksualiteter i en.

En kvinde der tænder på at underkaste sig, men som helst skal kæmpe for at beholde magten og tvinges ind i underkastelsen.

Hvilken rolle og hvad du vil betegnes som, når du træder ind i dit seksuelle jeg, er helt op til dig. Du kan måske også skifte rolle undervejs, alt efter hvad der passer allerbedst for dig. Jeg har selv prøvet at skifte rolle, fordi jeg fandt ud af, at jeg passede bedre som f.eks. tøs. Det handler rigtig meget om mavefornemmelse, og hvad man gerne vil kaldes undervejs. Føler du pludselig, at din rolle betegnelse ikke passer på dig, kan du måske få en knugen i brystet. Så er det tid for dig, til at gå i tænkeboks og overveje, hvad du så er. Det kan kaldes en ”let identitetskrise”, da man tit vender op og ned på flere forskellige ting.

Hvem bestemmer under BDSM leg?

Hvem bestemmer? Er der tale om en dominant, og en underkastet eller to switches?

De dyrker SM sex

Som SM udøver kan man være direktør, bistandsklient, selvstændig, arbejdende – eller noget helt tredje. Min erfaring siger mig at der bliver leget med SM på tværs af lagnerne. En undersøgelse fra Maj 2014 publiceret i The Journal of Sexual Medicine, et amerikansk seksual medicinsk fagblad, viser at der findes en tendens for, at BDSM udøvere har et bedre mentalt helbred. Det kan skyldes at du som BDSM udøver er vandt til at være i dialog med din partner om, hvad du har lyst til seksuelt. Du er vant til at kommunikere om noget,  som kan føles svært. Netop de her resultater har gjort, at det debatteres om hvorvidt BDSM skal fjernes fra sygdomslisterne rundt om i verden.  Sadomasochisme blev fjernet fra sygdomslisterne i Danmark i 1995 – men flere lande har stadig SM på sygdomslisten.

Et australsk studie fra 2001 – 2002 viser, at 1,8% af de 695 adspurgte seksuelt aktive personer, havde leget med BDSM i en eller anden grad. 1,8% af dem var kvinder og 2,2% af dem var mænd. Lavede man sådan en form for undersøgelse i Danmark, ville man nok få en højere procentsats, blandt andet efter Fifty Shades Of Grey kom på markedet. Omsætningen voksede drastisk lige efter bogen kom på markedet.

Vejen til SM – tips

– Del legen op i tre faser: Opvarmning – leg – afslapning

– Smerte kan være fysisk og psykisk udmattende, så brug tid på at nusse efter legen

– Gab ikke over mere end du kan overskue – find ikke den største pisk men start i det små

– Snak sammen før og efter legen. Få forventningsafstemt og snakket om, hvad I har prøvet hver for sig, hvad der virkede, hvilke grænser I har og så videre – gerne over en god middag

– Husk et stopord, der kan stoppe legen. Det internationale stop ord er cirkus

– Blå mærker er ”sår under huden”. De heler igen og de kan være ømme undervejs. Det er ikke farligt

– Varm godt op med en flogger og gå først videre når du kan høre han eller hun stønner, sukker mm. Du skal kunne se en fysisk respons og mærke at området er varmt, før du begynder at slå hårdt eller vælge et hårdt slagredskab.

Gode produkter til dig der vil eksperimentere med SM

Vi har har samlet nogle af de begyndervenlige SM produkter, som vi kan anbefale til dig der vil prøve det af. Det anbefales altid at begynde i det lette stadie og finde ud af, hvad man rent faktisk er til. Der er ingen grund til at vove sig ud i det ekstreme før man kender til det basale.

 • SM Play erotisk læder dominans sæt-0
  SM Play erotisk læder dominans sæt
  DKK 449,00
 • Fjerpen med ridepisk-0
  Fjerpen med ridepisk
  DKK 125,00
 • uPlay Marabou pirringsfjer-0
  uPlay Marabou pirringsfjer
  Vare på tilbud
  DKK 79,00 DKK 49,00
 • SM Play – Pikbur med hængelås – Rikers
  Vare på tilbud
  DKK 499,00 DKK 299,00
 • Elegant Halsbånd-0
  Elegant M Halsbånd med kædesnor
  DKK 399,00
 • Det silkebløde sorte silkereb leveres i bundter af 10 meter. Perfekt til at fiksere hænder, fødder eller som del af en større bondage.
  Bondage reb i silke 10 M sort
  DKK 149,00
 • Bomuldsreb med kerne 10 m.-0
  Bomuldsreb – Forskellige farver og længder
  DKK 49,00DKK 99,00
 • Bondage tape-0
  Bondage tape
  DKK 79,00
 • Submit To Me – Begynder Dominanssæt
  Vare på tilbud
  DKK 347,00 DKK 129,00
 • Håndjern af strips til nem pacificering-0
  Håndjern af strips til nem pacificering
  DKK 49,00
 • Silikone-håndjern-0
  Silikone-håndjern
  DKK 49,00
 • Plexiglas håndjern i kraftig kvalitet-0
  Plexiglas håndjern i kraftig kvalitet
  DKK 329,00

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kunne du tænke dig en gratis glidecreme?
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.
Gør som over 5.000 andre
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.

Læs vores privatlivspolitik her.
0
Din kurv er tomTilbage til shop
Calculate Shipping