0
Seneste indlæg
Kategorier
Vibrator med kaninører

Frugtbar påskelir og gode tilbud

Nyheder

Sidste år fejrede vi påsken med en artikel om hvordan kristendommens hovedbudskab er, at subspace er vejen til evig lyksagelighed. I år kigger vi nærmere på de hedenske traditioner, hvis symboler enten er blevet overtaget af kristendommen eller bare stadig er i brug.

 

 

Der findes næppe et mere kraftfuldt frugtbarhedssymbol end ægget. I sin naturlige form er ægget en beskyttende skal, der omgiver et nyt, spirrende liv. Ægget er også et af de ældste ritualobjekter man kender til – de ældste bemalede strudseæg fra Afrika er vurderet til at være 60.000 år gamle. Kristendommen var hurtig til at adoptere ægget, særligt den østerlandske variant og den græsk ortodokse kirke, hvor  de maler æg helt røde og betragter dem som et symbol på Jesu blod og, i forlængelse heraf, opstandelse. Æggene, som fuglene i naturen begynder at producere om foråret, er et symbol på det liv der opstår efter en lang hård vinter, og det er derfor ret logisk at vi har taget skikken til os heroppe i det kolde nord. Vi har brug for at fejre solens genkomst. Påskekyllingen er naturligvis en udspaltning af ægget.

 

 

 

Påskeharens historie er ret fantastisk. Ligesom fuglene lægger æg, får kaniner og harer talrige store kuld unger i det tidlige forår, og gnaverne har derfor været et symbol på frugtsommelighed siden tidernes morgen. En lang række af antikke zoologi-tekster beskriver fejlagtigt haren som hermafrodit – et interessant sammenfald med mange af de hedenske frugtbarhedsguder, der også er tvekønnede.

Ideen om haren som hermafrodit holdt langt op i middelalderen, og dens evne til at formere sig uden at miste sin mødom – sådan tolkede teologerne det – gjorde at den blev forbundet med Jomfru Maria. Haren blev sågar et symbol på den hellige treenighed. At haren er et umådeligt frugtbart dyr er senere blevet bevist af videnskaben. De er en ud af utroligt få dyrearter, hvor hunnerne kan blive drægtige med et nyt kuld, allerede inden de har født dem de har i maven!

 

 

Hvor ægget må siges at være et grundlæggende kvindeligt symbol, og påskeharen åbenbart er hermafrodit, er det absolut mest udbredte frugtbarhedssymbol totalt maskulint. Falliske objekter er blevet brugt som votivgaver, afgudsbilleder og – naturligvis – sexlegetøj siden vi boede i huler. Adskillige af antikken frugtbarhedsfester – især fejringen af vinguderne Bacchus og Dionysos – har involveret lange optog gennem byerne med enorme pik-similier på vogne. Guder blev malet og udhugget med absurd store pikke, heriblandt vores egen nordiske Frej, der i figurform grundlæggende set ligner en nisse med et udstyr der er større end hele resten af ham tilsammen. Efter kristendommens indtog blev den åbenlyst seksuelt betonede tilbedelse af pikken sat i skammekrogen, men den findes skam endnu. Det meste af Nordeuropa samles stadig i starten af maj eller til midsommer, omkring majstænger eller majtræer, der i al deres enkelthed er kæmpestore falliske, og særdeles hedenske ting.

Vi har æg, “harer” og falliske objekter på tilbud her i påsken, så kig i vores tilbudssektion. Her finder du også manchetter, piske og andre sjove ting, så I kan lave jeres egen lille korsfæstelse hjemme i soveværelset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kunne du tænke dig en gratis glidecreme?
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.
Gør som over 5.000 andre
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.

Læs vores privatlivspolitik her.
0
Din kurv er tomTilbage til shop
Calculate Shipping