Seneste indlæg
Kategorier

Topping from the bottom – Når din underkastede tager styringen

Seksualitet - hvad er det for noget?

Sved på panden og frustration. Det er hvad der rammer dig som dominant, når din slave eller slavinde griber efter styringen under legen – og glemmer den magtfordeling, I har aftalt da legen startede. Topping from the bottom, som fænomenet hedder på engelsk, kan være en forholdsknækker og vende mange timers god leg til sure oplevelser.

Når din partner begynder at kritisere dig åbenlyst for din dominans eller stoppe legen hyppigt, for at fortælle dig at du ikke gør det rigtigt, ved du at din slave eller slavinde forsøger at gribe styringen. Når dril bliver til hån eller går fra frække provokationer til nedgørelse af dig som dominant – ja så er du på den. Så står I begge med et stort problem i legen. Et problem, der har kostet flere forhold og kastet problemer af sig.

Hvorfor? Jo fordi topping from the bottom kan være en tilstand, som kan være svær at komme ud af som underkastet. Når først du føler dig usikker, kan det være svært at få overbevist ens sind om, at man faktisk godt kan føle sig sikker.

Former for at tage styringen fra bunden kan være:

Bliver du som underkastet ikke tilfredsstillet eller føler du dig usikker, ja så vil du som oftest have en større trang til at gribe styringen. Din underkastede føler måske, at hvis du som dominant lige gør det her, så føles det fantastisk. I svinget glemmer den underkastede blot, at det at mikse rollerne kan være en rigtig dårlig ide, fordi det kan være svært at slippe styringen igen. Når først man har vænnet sig til at kommentere og måske være rapkæftet eller når man har haft sat sin egen lyst højere, end legen, ja så kan det være svært at lægge kontrollen og bare give sig hen til følelserne i ens krop. At være i nuet og bare gøre som der bliver sagt, at nyde og yde. Får du først forvænt din partner til at kunne tage styringen, ja så får du svært ved selv at tage den igen.

Og du er højest sandsynligt ikke den eneste i jeres forhold, der savner da legen bare kørte på skinner. Din underkastede partner savner højest sandsynligt også, at kunne være din helt igennem, uden forbehold og føle sig stolt. Husk at den dybe underkastelse også betyder dyb stolthed.

Topping from the bottom kan være et symptom på..

BDSM bygger på et magtforhold, hvor du som dominant skal være i kontrol og din underkastede skal kunne afgive kontrollen. Hvis der går støj i relationen, altså hvis du som dominant ikke skinner nok igennem eller virker usikker på din teknik eller på din egen rolle, ja så kan du være med at at gøre din partner usikker – eller at din partner finder ud af, at der er et smuthul i din dominans, som han eller hun kan benytte til sin egen lysts opfyldelse. Når først dette er sket i en længere periode, vil han eller hun altså komme til at savne, at du som dominant træder i karakter.

 

Dominant –  Er du også usikker?

Usikkerheden har mange ansigter og den kan være svær at gennemskue. Du vil opleve, at din partner kan have større tendens til topping from the bottom, hvis du er ny som dominant. Oplever du, at du har svært ved at få din partner til at overlade styringen til dig, kan det måske være vigtigt at tage en snak med nogle fokuspunkter i forhold til jeres leg. Bed din underkastede om, at svare på nogle spørgsmål, enten på papir eller ved at I snakker sammen. Det er vigtigt at få løst problematikken så hurtigt som muligt – hellere tage tyren ved hornene, end at lade din partner toppe fra bunden i en længere periode. Jeg ved fra mig selv, at det kan være enormt svært at afgive styringen igen. Det har faktisk kostet mig et forhold engang, fordi vi ikke kunne få løst problematikken.

Når du tager snakken med din partner, kan det være en god ide at have noget god musik i baggrunden og en lang aften forude. Det tager tid og måske vil en af jer måske også gerne prøve, at legen startes, nu I begge er bevidste om, at den underkastede styrer legen fra bunden. Det er op til jer, men det kan være en rigtig god ide.

Forbered dig på, at din partner måske har oplevet, at du har handlet på en måde, som ikke får hende eller ham til at føle sig sikker. Tænk ikke dårligere om dig selv som dominant, men brug det som et springbræt til at forme din dominans. Din partner skal ikke bestemme – men han eller hun skal heller ikke føle sig usikker. Det er en balance gang.

Bed din underkastede svare nogle eller alle af disse spørgsmål, omkring jeres BDSM dominans forhold:

Husk på, som dominant, at alt her er konstruktiv feedback. Det er her der skal åbnes for godteposen, så din partner kan få åbnet op for alt det, der kunne ligge og gemme sig.

Skriv gerne noter til svarene og optag dem evt. også gerne på lyd. Så kan du senere kigge tilbage på svarene og genlæse dem og måske finde nye måder, du kan variere din dominans.

Efter snakken med din partner, er det en god ide, at du lægger en slagplan. Det er vigtigt at både du som dominant men også at din partner som underkastet ønsker, at forholdet skal spire igen. Og det er også vigtigt, at I begge er villige til, at investere den tid, det kan tage, at få rettet op på magtfordelingen. Det er altid nemmere at bevare styringen og kontrollen, når man først har vundet over sin dominante og set ham eller hende som en svagere part. Du skal nu som dominant spotte og lukke hullet i din dominans.

Vælg et fokus punkt og boost din dominans for at komme af med topping from the bottom

Et fokuspunkt kunne f.eks. være:

Og der kunne være mange flere. Ovenstående er blot et udvalg af de relevante fokuspunkter, du som dominant kan have efter at du har opdaget, at din underkastede har taget styringen i jeres dominant.

Det næste stykke tid skal du være mere konsekvent og foran. Altid tre skridt foran i stedet for to og du skal holde på din ret som dominant. Lad være med at give op og stoppe legen, før du absolut ikke ser anden mulighed. Prøv at se om ikke du kan vende magtfordelingen, så du igen får styringen. Det tager en længere periode at få kontrollen igen, men elsker du din underkastede eller har I god kemi sammen, er det værd at kæmpe for, at I sammen kan finde den rigtige leg igen.

Underkastet og topping from the bottom – hvordan kommer jeg af med det?

– Pinefuldt, død irriterende og forstyrrende for den mentale tilstand, man gerne vil være i.

Som skrevet tidligere, skyldes topping from the bottom oftest, en ubalance i jeres forhold. Har du først toppet fra bunden, vil du opleve, at du har større tendens til at tage styringen med en ny partner. Så snart usikkerheden viser sig i jeres forhold vil du forsøge at få kontrollen for at føle dig sikker igen. Husk bare på, at din dominante gør alt, han eller hun kan, for at få så god en leg som muligt.

Det kan føles som et nederlag eller en direkte hindring for, at du kan være “dig” i legen. Det kan forstyrre og gøre, at du måske føler dig som en dårligere underkastet. Måske føler du også, at du ikke kan levere “varen”. At du ikke kan være den bedste slave eller slavinde for din partner. Det forstår jeg godt, jeg har selv været der. Du må huske på, at man er to til at danse tango og også to til at eksperimentere med BDSM.

Det kan derfor være en god ide at forsøge at få kontrol med din tendens til at overtage styringen. Se det fra din partners side, hvor irriterende må det ikke være, at man forsøger og forsøger, men man føler ikke, man får styringen helt?
Tæl til fem når du mærker følelsen i maven. Hvordan undgår du, at I får en dårlig oplevelse? Prøv at overveje og mærke efter, også under legen og find ud af, hvornår du begynder at være dominerende og gå ud af den rolle, du ellers gerne vil være i. Hvad sker der?

Er du usikker på om hvornår du skal tage styringen, guider BDSM underviser Michelle Corydon dig til en god BDSM session 

Kærlig Hilsen

Michelle Corydon
BDSM Mentor og underviser siden 2008

 

Har du oplevet topping from the bottom? At din underkastede eller at du som underkastet tager styringen? Del gerne dine erfaringer ved at lægge en kommentar. Du må gerne være anonym.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kunne du tænke dig en gratis glidecreme?
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.
Gør som over 5.000 andre
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.

Læs vores privatlivspolitik her.