Seneste indlæg
Kategorier

Subspace guide: Vejen til Subspace – Myter og fakta

Tips og Tricks

Man kan kalde subspace et psykologisk fænomen. En tilstand, rigtig mange SM udøverere drømmer op at opleve. Fakta er, ifølge diverse undersøgelser på lukkede chat sites, at de færreste faktisk oplever sub space. Det er synd, det er skam og det er ærgeligt. Men helt præcist hvad er subspace?

En psykologisk tilstand af subspace kan bl.a. føles som

– at svæve

– en varm følelse i maven

– at være rundtosset

 

 

Følelsen af at svæve, være lykkelig og bare den varme fornemmelse er en del af at komme i subspace

Subspace – en fantastisk mental tilstand

 

 

Fakta om subspace

SM leg med smerte eller intens psykisk dominans kan skabe en trancelignende tilstand, som føles som en slags ”rus”. Det er denne tilstand, der beskrives som en følelse af at svæve, at være i total harmoni eller som en intens glædesfølelse. En varm følelse i maven og i sindet. Den kan vare kort tid, ca et par minutter, men for nogle, varer den længere tid.  Det er individuelt. Din krop og dit sind er med til at afgøre om du kan nå subspace – og hvornår. Det er der et par klare grunde til, som du kan læse længere nede. Den psykologiske tilstand er ikke kønsbetinget; du kan derfor opleve denne som både kvinde og mand. Psykologien, og dermed også neurologien, er forunderlig. Vi forstår endnu ikke til fulde hvordan hjernen fungerer. Det grundlæggende har vi dog styr på og derfor er der mange ting, vi kan gisne om.

En anatomisk og afmystificerende forklaring på subspace

I kroppen har vi forskellige nervebaner, der transporterer naturlige stoffer rundt. Oxytocin, hormonet der kædes sammen med bl.a. kærlighed, er et af de stoffer, kroppen udskiller. Stofferne er med til at regulere vores følelser og indtryk.  Hvis vi nu siger, du vinder i lotto vil du blive overrasket og glad. Hjernen vil bede kroppen om at sende flere forskellige stoffer ud i nervebanerne, og en af svarstofferne vil give en følelse af en ”rus”.

Sub-space opstår ved den ultimative underkastelse eller ved smertepåvirkning. Det er ikke alle, der oplever at nå sub-space. Når din underkastedes krop udsættes for smerte eller meget intens dominans, frigiver kroppen forskellige neuro-kemiske stoffer i blodbanerne. Et af dem er endorfinerne, som der ofte debatteres om. Endorfinerne er kroppens egen morfin; den er smertestillende og den kan også skabe en rus. Når en vis mængde endorfiner når hjernenopleves sub space. Det tager kroppen ca. 10 minutter at gøre klar, til en endorfin udskillelse. Der skal som hovedregel mere end en udskillelse af endorfinerne til, for at din underkastede oplever subspace – så du skal arbejde lidt for det. På et tidspunkt, når endorfinerne har været udskilt et par gange i træk, vil mængden af endorfin der udskilles per.  Gang vokse. Det er når mængden vokser, at arbejdet for at nå i subspace virkelig belønner sig.

Under intens mental dominans, har nogle underkastede også oplevet sub-space. Kinsey instituttet har i 2014 udført undersøgelser, der peger på at sub-space også kan være en tilstand, fremkaldet af en ændret vejrtrækning. Undersøgelsen peger på, at subspace sker, når den underkastede stopper med at trække vejret. Under legen har din underkastedes vejrtrækning en betydning for, hvordan han eller hun oplever denne på egen krop.Det menes, at du nemmere udløser den berusende tilstand ved smertepåvirkning, da kroppen netop her frigiver allerflest endorfiner. Hvor meget der skal til er individuelt og du kan, ved at kende din partner godt, faktisk aflæse i hendes kropssprog hvor i den mentale tilstand, hun befinder sig.. Begynder øjnene at flakke eller kroppen at opføre sig tungt  kan det være et tegn på at sub-space er på vej. Leger du med åndedrætskontrol skal du være opmærksom på,  at flakkende øjne og en tung krop kan være tegn på besvimelse.  Kun igennem kendskab til din underkastede, kan du lære helt præcist, hvordan du får hende i subspace.

 

Arbejder du rigtigt med smerte og psykisk dominans vil din partner måske føle sig sådan her

Kvinden svæver – hun er i subspace

 

Sådan arbejder du på at få din elskede i subspace med smerte

Musik menes at stimulere endorfin udskillelsen, så overvej at benytte musik i legen.

Brug en let flogger til at varme din underkastede op.

Øg gradvist intensiteten af smerte og stimuler flere steder på kroppen

Du kan stimulere sanserne og fratage dem undervejs. Sørg for at kroppen er under pres – men hav hele tiden fingeren på pulsen i forhold til hvilken mental tilstand, din underkastede er i.

Sådan arbejder du med subspace og psykisk dominans

Der gælder faktisk nogle af de samme hovedregler, når du vil have din underkastede i subspace med psykisk dominans som under smertepåvirkning. Du øger gradvist intensiteten af dominansen. Det kan være meget sværere at få din underkastede i sub-space med psykisk dominans, her kræver der virkelig en indsats. Det må gerne blive en anelse ekstremt, men husk på at værne om din underkastedes sind undervejs.

Arbejd med de områder, som din partner føler er ”hårdere”, det kan være ydmygelse, servicering, nedgradering mm.

Psyken skal virkelig arbejde. Observer kropssproget undervejs.

Stop mens legen er god, hvis du fornemmer at der er fare på færde; at hun kan blive skadet eller ikke har lyst til at fortsætte

Brug gerne sanserne og andre stimuli til at presse og stresse kroppen.

 

Forebyggelse af en dårlig oplevelse er vigtig - det gør man ved at vise omsorg og interesse for hinanden

Omsorg efter subspace – Pleje og opfølgning

Pleje efter subspace

Har du oplevet, at din partner har været i subspace, vil du måske også have opdaget at du vil få en meget følsom mand eller kvinde herefter. Man kan være omtumlet, træt og man kan sove i mange timer. Der vil i de efterfølgende døgn være mere behov for at du, som dominant, følger op på din underkastede. Hvordan var oplevelsen, hvordan føles det lige nu – og hvor står I i forhold til hinanden?

Det er tre oplagte spørgsmål, hvis man ikke leger i et fasttømret parforhold. Har man prøvet sub-space skal man altså ikke mandsopdækkes – men en lidt større omsorg end den almindelige, vil være rigtig godt. Det får os underkastede til at føle os værdsætte – det skaber tillid, glæde, respekt og ikke mindst: en god oplevelse. Føler man sig helt alene i verden efter sådan en voldsom oplevelse, som for nogle måske kan føles grænseoverskridende, har man altså behov for at sparre med andre. Den bedste at sparre med, vil naturligvis altid være den man har delt oplevelsen med.

Brug tid på at kæle, nusse, se en film, snakke, gå en tur, ligge i ske eller hvad I nu kan finde ud af sammen. Brug tiden på at komme hinanden tættere.

Udføres denne opfølgning ikke vil du måske hurtigt opleve, at den underkastede laver et såkaldt ”sub-drop”. Oplevelsen vendes fra positiv til negativ på meget kort tid. Er man en del af SMmiljøet vil man måske også opleve, at der ved netop sub-drop kan forekomme en advaren til andre, omkring dårlig opfølgning

Fakta om subdrop

– Kan føles som at falde

– Kan ske under eller efter en seance

Sub-drop er en mental tilstand, som nogle kan komme i. Det kan føles som et forsøg på subspace ”gone wrong” – altså har slået fejl. Lidt som et mareridt, som man ikke selv kan styre. Nogle oplever kun sub-drop og vil på den måde, ikke ønske at opnå subspace igen. Det kan kræve tillid og omsorg efter et sub-drop, hvis man ønsker at forsøge på at skabe en subspace oplevelse for sin partner igen.

Har du foretaget opfølgningen og oplever du alligevel en partner, der føler det har været en dårlig oplevelse, som er ked af det eller noget helt tredje,  så lad være med at hold på, at det har været en god oplevelse. Vær imødekommende, spørg ind og skab en dialog. Find ud af, hvor problematikken måske kan ligge henne, og hvordan det vil være bedst at fortsætte. Det er meget få gange jeg har hørt om eller oplevet, at sub-drop er indtruffet efter en god opfølgning.

Det skal lige nævnes, at det ikke er alle, der synes subspace er en helt fantastisk fornemmelse. Bare så du lige har det i hovedet, når du overvejer om du vil lade din partner svømme helt derud, hvor hun giver totalt afkald på sin egen kontrol.

 

Er du usikker på om hvornår du skal tage styringen, guider BDSM underviser Michelle Corydon dig til en god BDSM session

Kærlig Hilsen

Michelle Corydon
BDSM Mentor og underviser siden 2008

 

 

 

Har du haft en oplevelse med subspace, som du gerne vil dele – eller nogle tips og tricks, ja så er du velkommen til anonymt at bruge kommentarsporet. Husk en god tone – Ellers ryger din kommentar. Her skal være plads til alle.

Ét svar til “Subspace guide: Vejen til Subspace – Myter og fakta”

  1. Anja siger:

    Hej. Jeg er helt ny i den her verden og min partner og jeg som jeg har ses med i en måned overvejer sub space. Har du nogle råd og tips?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kunne du tænke dig en gratis glidecreme?
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.
Gør som over 5.000 andre
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.

Læs vores privatlivspolitik her.