Seneste indlæg
Kategorier
Hvem skal bestemme i aften i sengen? Parret kæmper om dominansen i sengen - de switcher

Når switch ikke er en knap men en seksualitet – Sådan starter du som switch

Guides

Mennesker er ofte gode til at sætte alt i kasser. Vi er klar med diagnoserne, hvis vi har det psykisk svært – men jeg synes også, at vi ofte kan være hurtige til at dømme, når det gælder vores seksualitet. Hvorfor ikke udnytte og se muligheder i stedet for at indskrænke os og identificere os med kun én type seksualitet, når vi kan eksperimentere og favne bredt. Seksualiteten behøver ikke være ensporet, men kan have mange facetter.

Som switch har jeg sammen med andre switches fået den ide, at ”vi er dem som de andre ikke må lege med”. Nogle synes, at begrebet switch er mærkeligt. Det handler ganske simpelt om, at man kan være både dominerende og underdanig i samme person. Det kan komme til udtryk på mange forskellige måder. Man kan have en dag, hvor man kun er det ene og en dag man er det andet. Hvis ens partner er underforstået med det, kan nogle også switche i løbet af selve legen.

Som vi mennesker er forskellige, er vores seksualitet det også. Vi definerer selv, hvilke tillægsord vi vil tilknytte vores seksualitet og på den måde skaber vi et personligt identitetskort af os selv. Det hjælper, hvis man skal date eller møde ny sexpartner, men også hvis man ønsker venner med samme seksuelle præferencer som en selv. Man får pludselig en omgangskreds, som ikke så nemt fniser, når man deler sit indre jeg. Når mørket falder på, kan selv skolelæreren ændre karakter og være en anden i sin seksualitet, end man lige havde regnet med.

Jamen, hvordan bliver jeg så switch?

Switch er ikke noget man bare bliver. Det er lidt ligesom med dating – man føler efter inde i hjertet. Man kan måske ikke mærke sin lyst til også at udøve den anden side, hvis man lige er startet – hos nogle vokser den frem. For mig, kom den først efter et godt stykke tid. Man mærker pludselig en nysgerrig lyst i én selvtil at udforske og opleve enten den dominante eller underdanige side – hvor man i sig selv normalt hviler i den modsatte. Når man prøver sig frem, kan man mærke, at man måske er usikker – men man kan også mærke, at man måske føler, at man bliver bekræftet. Man får en slags AHA-oplevelse.

Jeg tror ikke, at det kan beskrives bedre, og som ny vil man skulle starte med at samle viden til erindringen og basen. Man skal ud og udforske, læse og opleve for at kunne bruge sine oplevelser i ens seksualitet. Lidt ligesom at køre cykel – man skal vælte, før man kan køre uden hjælp. Sådan vil det også være, hvis man fx. går fra at være underdanig til, også at være dominerende og den anden vej. Man skal måske planlægge seancer, hvor man tidligere var vant til at bruge tid på at gøre sig psykisk klar og hvilke rutiner man nu ellers har indlagt sig. Nu skal man også planlægge.

Switch med en ny dominerende side

Jeg stod netop selv i denne situation. Jeg følte mig på bar bund uden nogle redskaber at finde frem. Alene weekender med god musik og stearinlys blev en måde at lade op og planlægge – danne den nye side af mig. Det er en god ide at sætte sig ned og spejle i en selv. Den side man er vant til. Find et papir frem, skriv 10 ting ned du selv synes godt om. Det kan være handlinger, redskaber, musik, fysiske rammer – alt der omhandler det at skabe en god seance. Tag så de ti ting, sæt dem i en nummer rækkefølge fra 1 til 10, hvor 1 er vigtigst. Puslespillet kan danne et rigtig vigtigt redskab, som faktisk kan give dig en god inspiration til at komme videre i din søgen.

At arrangere en seance kan være lidt som at arrangere en koncert – man føler at enten går det kanon godt, ellers vil man fejle voldsomt. Man er nødt til at have plads i en selv, til at fejle, når man starter op med ens ny vundne side. Man skal fejle, for at kunne lære at blive bedre. Ingen ide er for dum og ethvert fald i succes vil give dig valuta for lærepengene – du kan blive dygtigere til at beherske en helt ny disciplin, som vil give dig indsigt og muligheden for at yde nærvær på en helt speciel måde. Du vil få en personlighed i dine hænder, som er så skrøbeligt.

Overvej hvordan du samler op efter en seance – husk stop ord – en snak om hvad der var godt og skidt, samt almindelig menneskelig omsorg. Så føler din partner, at du har gjort dit til, at det blev en god oplevelse for jer begge.

Dominerende – jeg vil gerne domineres

Du har måske været vant til at dominere og har nu lyst til at prøve kræfter med den modsatte side. Det kommer til at kræve af dig, at du er klar til at afgive kontrollen. Har du en indre rebel gemt i maven, kan det være du skal forsøge dig med en dominant, som har nogle år på bagen. Kaster du dig ud i at blive domineret af en nybegynder, så er du også nødt til at være opmærksom på, hvor frembrusende du bliver. Ellers kan du give din partner en for ”hård” oplevelse. Inden en seance, kan det være en god ide, at filosofere over, hvad du ønsker at prøve. Hvad er udenfor dine grænser, hvilke stop ord skal bruges og er der noget, din partner skal være opmærksom på i forhold til kropssignaler, sygdomme og allergier.

Tag et godt, langt bad og sæt dine indre batterier i opladeren. Sæt noget godt musik på og gå i tænkeboks med en playliste. Forbered dig så godt du kan på din første rejse som underdanig. Har du nemt til tårer, til angst eller har du ordene placeret lige i munden? Få det skrevet ned, så vil du give din dominerende partner et værdifuldt redskab til at kunne læse og lære dig bedre at kende. De bedste forudsætninger gør, at du har større forudsætninger for, at I sammen får en god oplevelse. Medbring gerne dit eget halsbånd, manchetter eller lignende. Tag et kostume på eller noget undertøj og tøj, du føler dig tilpas i. Noget, hvor du føler du har en base som kan følge dig noget af vejen.

Måske blev det en lidt lang, poetisk tekst, men meget litteratur om sm er faktisk på engelsk. Derfor har det været vigtigt for mig at komme rigtigt ind på tingene, så jeg kan give lidt videre til at du og andre kan få en god oplevelse.

Ordbog:

 

Ét svar til “Når switch ikke er en knap men en seksualitet – Sådan starter du som switch”

  1. kirsa weiglin siger:

    en er klart en bedste af de mange smukke!!!! Og hvis jeg vinder…. så får en af mine slaver sig en fin lille ny dildo…. 😉

    Ha en skøn aften…. kommer ud og ser lageret sammen med karsten vil jeg tro 🙂

    Klem og kys K

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kunne du tænke dig en gratis glidecreme?
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.
Gør som over 5.000 andre
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.

Læs vores privatlivspolitik her.