Seneste indlæg
Kategorier
Masochisten ærer sin dominante på knæ

Masochisme i BDSM – Hvem er masochisten?

Guides

Eksperimenterer man med BDSM, eksisterer der forskellige roller. Hver rolle, er tilknyttet en seksuel identitet og et rangsystem.

Masochismen udspringer fra termen sadomasochisme, hvor sado er en forkortelse for sadisme. Sammen danner sadismen og masochismen en seksualitet, der har smerten som omdrejningspunkt; masochisten tænder på at få påført smerte og sadisten tænder på at påføre smerte. Netop derfor, vil du også opleve at smerten er i centrum for disse to.

 


Film om masochisme, jeg har lavet

 

Den store danske – ordnet.dk beskriver masochismen således:
Masochisme, afledt af navnet på den østrigske forfatter Sacher – Masoch, er det at føle seksuel lyst og tilfredsstillelse ved at blive påført smerte og ydmygelse samt det at opleve glæde eller seksuel nydelse, ved at udsætte sig selv for pinefulde eller nedværdigende oplevelser.
 

Smertens betydning 

At være masochist betyder ikke, at man er til grænseløs vold. SM har intet med vold at gøre, men smerten der påføres er en nydelsesfuld oplevelse for to enige voksne. Det er vigtigt for det seksuelle forhold, at man som masochist og sadist har snakket om grænser og stopord, så der ikke sker overlast – og en bevægelse fra en nydelsesfuld grå zone og til vold. Nydelsesfuld smerte kan lede til den meget omdiskuterede mentale tilstand subspace.

Man kan modtage smerte med en pisk, paddle, brystklemmer, stearin eller noget helt tredje. Det er op til dig og din partner, hvilke elementer, I vil bruge i legen. Det er vigtigt at du som masochist, også fortæller, hvis der er legetøj du ikke ønsker at blive udsat for. Ved at fortælle din sadist dette, kan han eller hun bedre værne om dine grænser

Masochismens fortid og nutid

Selve termen masochisme blev beskrevet i 1886 af den østrigske psykiater Richard Freiherr von Krafft-Ebing i bogen Psychopathia Sexualis. Krafft-Ebing beskrev masochismen på baggrund af Sacher-Masoch’s værk Venus i Pels. Sacher-Masoch var absolut ikke var tilfreds med Krafft-Ebings beskrivelse af masochismen. Venus i Pels handler om en mand, der indgår en slavekontrakt med en ung kvinde.

 

Statue af manden, der med Venus I Pels, grundlagde Masochismen

Statue af Sacher-Masoch, masochismens grundlægger

 

I det moderne danske SM miljø, er en underkastet en M’er. Betegnelsen en M’er stammer fra masochismen, fordi bdsm som betegnelse ikke er nær så udbredt som SM. Masochisten kan både være kvinde og mand på tværs af alle samfundslag. Man kan ikke sige, at noget i barndommen har gjort en person til en masochist, der er dog nogle masochister, som har fået en endefuld af mor eller far som barn – lige så mange som dem er der, som har haft en harmonisk og fungerende barndom uden afstraffelse.

Er du masochist, er det vigtigt at du passer på dig selv og er dine grænser bevidst. Når du er i dominansen vil du opleve, at den ofte kan være hård og psykisk såvel som fysisk krævende. Du vil kunne få blå mærker, som i helingsprocessen vil blive gule. Måske vil du opleve, at du vil være tilbøjelig til at være nervøs før en læge eller strandtur – for hvad nu hvis nogle så dine blå mærker? Selvom du måske er stolt af dem, vil du måske føle, at omverdenen tolker dine blå mærker som et tegn på misbrug eller vold. Du vil måske få mere omsorg end du er vant til. Er dette tilfældet, tag da mod til dig og fortæl dine omgivelser, at dine blå mærker ikke er tegn på misbrug eller vold. De vil måske ikke forstå, men det er vigtigt at markere, at man altså godt kan have blå mærker uden at være en undertrykt person.

Fem gode råd til dig, som tror du er – eller ved du er masochist

Mærk efter, når du bliver udsat for smerte eller ydmygelse
Hvordan føles det i maven? Hvilken smerte er god og hvilken er dårlig? Lige så mange masochister som der er sadister, er der forskellige præferencer indenfor smerte. Kan du lide smerte, der går i dybden, eller er du til sviende smerte, der går i overfladen?

Masochister værner også om grænser
Selvom du er til hårdere sex, betyder det ikke at du er et ringere menneske. Underkastelsen har ofte som betingelse, at du føler dig tryg og respekteret. Dine grænser er vigtige her – det kan have store konsekvenser at ignorere dem.

Du kan have behov for et pusterum – så tag det
Når du leger med fysisk og psykisk krævende SM, kan din krop få behov for et pusterum. Giv din krop og dermed også din psyke den tid, der kræves. Du bør ikke haste afsted.

Alle kan have en dårlig dag – Hold dig da fra leg
Ligesom jeg anbefaler sadister, at lægge hverdagens problemer på bordet før legen, anbefaler jeg også dig som masochist det samme. Ubehandlede følelser og problematikker kan være det, der gør at legen gør galt. Du vil måske opdage at dit kropssprog er påvirket, din psykiske tilstand ændres hurtigt eller I har svært ved at læse hinanden.

Brug hovedet – glem det ikke derhjemme
Har du problemer med din krop eller andre lidelser, din sadist skal kende inden legen går i gang? For at sadisten kan passe bedst muligt på dig som masochist, er det vigtigt at du lægger alle kort på bordet før legen starter. Specielt i forhold til forskellige lidelser og stærk medicin. Det ændrer nemlig legen og de risici, man kan løbe ind i undervejs.

Dårlige oplevelser med leg skal tages i jeres relation

Når I eksperimenterer med meget grænsesøgende leg, vil du opleve at I måske går forkert af hinanden. Det kan være, at du oplever, at dine grænser ikke respekteres, at din partner slår for hårdt – men han kan også opleve at du ikke siger fra, er fraværende, eller ikke bruger din krop. Uanset hvilken problematik I står overfor, er det vigtigt at I snakker det igennem. Brug tiden til at tale tingene igennem inden, I vælger fremtiden for jeres relation. Du må gerne dele dine oplevelser med dine nærmeste, men det er ikke sjovt, som partner, at høre din oplevelse fra en tredje mand. En relation tager tid, omsorg, kærlighed og nærvær at opbygge. Invester din tid og dit fokus i den, og se den blomstre.

 

Har du en oplevelse med masochisme eller smerte, som du gerne vil dele? Så gør det gerne i kommentarsporet – du må gerne være anonym

Ét svar til “Masochisme i BDSM – Hvem er masochisten?”

 1. jørgen siger:

  Jeg er en gammel masokist på 70 år og mistede min herskerinde for få år siden.Hun forstod og levede efter det der er skrevet her , men en ekstrem hård sadist der udnyttede alle aspekter af legen til det yderste.
  Legen indeholdt det fysiske som det psykiske element uden nåde, der derved tilfredsstillede herskerindens behov for at styre 100%.
  Det specielle i dette forhold var , at der ikke var seksuel kontakt trods 23 års samliv , men det er sikkert at det var med til at styrke båndet mellem S og M.
  S havde sin fulde seksuelle frihed mens M var afskåret fra denne aktivitet ved hjælp af låse.
  Da min herskeinde døde og hun var 10 år yngre end jeg , brast min verden sammen og det er først nu 8 år efter at jeg tør tænke på om jeg kan finde et nyt forhold.SM er et magtspil, men det bygger på sand kærlighed mellem to mennesker der ønsker hinanden det bedste.bart

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kunne du tænke dig en gratis glidecreme?
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.
Gør som over 5.000 andre
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.

Læs vores privatlivspolitik her.