0
Seneste indlæg
Kategorier

Hvad er SSC og RACK?

Nyheder

Definitionen på S.S.C

SSC står for Safe, Sane and Consensual og er den engelske betegnelse for de tre grundregler i BDSM, som man skal forstå og efterleve, hvis man vil praktisere bondage, disciplin, dominans, submission, sadisme eller masochisme.

Det er en kompleks paraplybetegnelse, som vi forsøger at forklare nedenfor. Hvis du har mod på at læse mere om begrebet, kan du læse denne forskningsartikel om SSC fra Københavns Universitet

Safe

“Safe” står for sikkerhed. Det er nødvendigt at praktisere under sikre forhold i BDSM-seancer, og det dækker over både praktiske ting, som f.eks. at kunne førstehjælp, ikke bruge slidte eller dårlige redskaber, at man holder elektro-legetøj tørt og ved om modtageren har fysiske eller psykiske forhold, der skal tages forbehold for i en seance.

Sane

“Sane” dækker over at begge parter skal være psykisk bevidst, udvise besindighed, være bevidste om deres egne og modpartens kinks og erfaring, og generelt være mentalt tilregnelige og fornuftige i sin tilgang til de aktiviteter de sammen skal udleve. Hvis en leg løber løbsk, kan det give psykiske eller fysiske mén, og derfor er det vigtigt at begge parter har gennemgående kendskab deres partners grænser.

Et godt råd, vi har hørt i miljøet er: “Du skal aldrig skal lege, hvis du er vred på din partner, er for stresset eller føler dig overvældet”.

For at kunne agere hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at være psykisk til stede under hele seancen og kunne aflæse din partners behov, grænser og ønsker på en ordentlig måde.

Consensual

“Consensual” – betyder at alle deltagende i legen skal være enige om hvad der skal foregå. Begrebet er dynamisk og det skal være muligt at kommunikere sit samtykke til og fra- både verbalt og nok-verbalt, under legen.

Consensual-delen er den del af mantraet, der sørger for at grænserne ikke bliver overskredet. Der skal være utvetydig enighed – er der ikke det, kan det hurtigt blive et overgreb, udnyttelse og misbrug, noget man absolut ikke forbinder med BDSM-miljøet.

Der bør som minimum være en verbal kontrakt mellem de to participanter, der sikrer at ingen grænser og love bliver brudt, og at ingen kommer til at føle sig misbrugt. Veletablerede BDSM-partnere nedfælder konsensus-delen som et punkt i en slavekontrakt, eller nedfælde det som en del af en såkaldt legeliste.

Definitionen på R.A.C.K.

RACK forkortelsen står for den engelske betegnelse for Risk Aware Consensual Kink. Begrebet dækker over det at praktisere aktiviteter inden for BDSM der indebærer en risiko.

Det er vigtigt at både den dominante og den submissive er indforståede med de risici legen indebærer, men især den dominante part har ansvaret for at kende til omfanget af de gråzoner der ligger omkring grænsen. Især i forbindelse med ydmygelseslege, lege der påfører smerte og skader på huden, fiksering/ondage, knife play, breath play, leg med kropsvæsker, kliniklege osv. kræver særligt kendskab til anatomi m.m. for at det kan foregå på en sikker måde.

Risk Aware

“Risk Aware” – betyder at alle parter er indforstået med, at der er en risiko ved den givne aktivitet. Det dækker over mange af de gængse BDSM aktiviteter, men især de der skubber til grænserne. Man skal være klar over den potentielle fysiske eller psykiske risiko aktiviteten kan medføre.

Consensual – se ovenstående betegnelse

Kink

“Kink” – er en paraply betegnelse over de ting “du er til”. Den dækker over hele spektret af lege og fetishes man kan tænde på, og er typisk det man henviser til, når man skal fortælle om de lege og elementer der skal indgå i en leg. Mange inden for BDSM miljøet kalder sig derfor også for “kinksters”- en person der har kinks og lyst til kinky sex.

Er du nysgerrig på flere af betegnelserne, kan du læse meget mere på bloggen og i vores BDSM ordbog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kunne du tænke dig en gratis glidecreme?
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.
Gør som over 5.000 andre
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.

Læs vores privatlivspolitik her.
0
Din kurv er tomTilbage til shop
Calculate Shipping