Seneste indlæg
Kategorier
blank

BDSM Halsbånd til mennesker – Alt det du skal vide

Seksualitet - hvad er det for noget?

I BDSM har halsbåndet en meget stor betydning. Måske har du hørt om halsbåndets betydning før og måske har du ikke. Når du bevæger dig blandt andre BDSM’ere vil halsåndet have en stor betydning.

Du kan virkelig se halsbåndets symbolske betydning og slavindens udstråling på dette billede. Hun finder styrke i, at være ejetHalsbåndet – BDSM’ernes forlovelsesring. Det kan man måske godt kalde halsbåndet, som er et symbol på en persons tilhørsforhold og underkastelse. Da jeg begyndte at bevæge mig i BDSM miljøet, blev halsbåndet kun brugt, når en dominerende havde lagt det om underkastets hals og denne person nu var ”ejet”. Idag har det ændret sig.

Hvis du har bevæget dig i BDSM miljøet over en periode, har du måske bemærket, at brugen af halsbåndet er blevet hyppigere. Det er måske fordi, halsbåndets betydning har ændret sig fra at være et symbol på, om man havde en dominerende partner til at være at man er underkastet. Du kan derfor ikke regne med at halsbåndet betyder, hvorvidt en underkastet har en partner og er off limits – som man kan kalde det. 

Uanset hvad, er halsbåndet forbundet med dyb stolthed for den underkastede. At få halsbånd på, er noget man ofte glæder sig til – eller som man klargører sig til, fordi det er en stor ære – og et stort ansvar. Både for den dominante og underkastede.

Historien og halsbåndet – fra slaveri til BDSM

I gamle dage var halsbåndet et ikke-seksuelt symbol på, at man var ejet arbejdskraft. Slaverne arbejdede i huset og på markerne og det var praktisk at kunne symbolisere, hvilke slaver, der var ens ejendom. Dengang var halsbåndet udelukkende af praktisk karaktér – og altså slet ikke som vi ser det i dag.

Senere er halsbåndet bevæget sig fra slavernes arbejdskraft til mode og BDSM. 1950’ernes bog, O’s historie, der er en af de nok mest læste BDSM bøger, satte halsbåndet og ejerskabet på den seksuelle dagsorden. Halsbåndet, som er O’s halsbånd, der fortælles om i bogen, er stadig eftertragtet i dag; et halsbånd formet som en stål ring med en lille ring i bunden. Ringen gør det muligt at sætte snor på den underkastede eller måske et lille vedhæng, med et ekstra minde om tilhørsforhold og ejerskab.

Moden favner bredt og særligt i goth og metal miljøerne, er halsbåndet en del af billedet.

Du vil også kunne opleve, at moden sætter fokus på halsbåndet. Således kan det være moderne at gå med halsbånd i stedet for halskæde. I goth- og metal-miljøerne, som er subkulturer, benyttes halsbåndet som en del af moden og du vil derfor kunne se halsbånd i disse miljøer, som man ellers ville forbinde med BDSM.

 

Underkastede, følelser og symbolik

”Halsbåndets kulde overraskede mig. Jeg fik kuldegysninger og mine hår rejste sig på armene. Pludselig blev den guldfarvede hængelås sat i stålkæden og drejet på plads. Med et var halsbåndet låst. Kæden og hængelåsen, som nu udgjorde mit halsbånd strålede ikke mere end jeg gjorde. Jeg kiggede ned af mig selv og med et så jeg det. Nummeret på låsen var forkert… Halsbåndet var en andens. Min krop blev med ubehag, som jeg aldrig har følt det før.. Jeg følte mig blottet…”

Som underkastet knytter man sig dybt til sit halsbånd. Det bliver en central del af den identitet, man har under legen. Man støtter sig op ad det, man føler sig stolt ved det og pludselig er det som om, at man kan klare det hele. Når bare man er ejet af sin dominante. Lige indtil man opdager at det halsbånd man har på, er blevet brugt af en anden.

Jeg troede aldrig jeg skulle opleve den form for ubehag, og jeg troede heller aldrig, jeg ville knytte mig så meget til et halsbånd. Summa summarum er, at jeg har lært af min underkastede side, at det er en god ide at tage en snak om, hvad der vægtes i forhold til det fysiske halsbånd. Et ”på prøve halsbånd” må efter min mening gerne være brugt af andre før jeg, men skal jeg knytte mig helt til min dominante og lægge mig i halsbånd, ja så har jeg behov for mit helt eget. Halsbåndet symboliserer en overgivelse af både styrke og sårbarhed. Det er vigtigt, at man som underkastet kan føle sig sikker og tryg, når man åbner op for sårbarheden og overgiver sig helt til dig. – Og lige netop dette, har altså intet med egoisme at gøre.

 

Forskellige typer halsbånd til mennesker – Et halsbånd til enhver lejlighed

BDSM lysten er en privatsag for nogle – og en offentlig sag for andre. Hvorvidt du bekender kulør om din seksuelle tilknytning, ja så findes der altså et halsbånd til enhver lejlighed. Nogle gange handler det bare om, at tænke kreativt.

Den underkastede føler at halsbåndet har en særlig stor betydning, og derfor kan dit valg af halsbånd være vigtigt. Leger i kun sammen, er i gift, ønsker i at blive gift, vil i starte en relation sammen eller er du blot underkastet og vil signalere din seksuelle lyst? Her får du en oversigt over gode halsbånd med mine kommentarer.

 

Ideelt til både leg og klub brug. Halsbåndet er dog ikke så diskret i brug. Halsbåndet til den kræsne underkastede, der kun vil have det bedste

Et godt legehalsbånd
Er et halsbånd, der er kraftigt og gerne polstret. Det skal kunne holde til, at du sætter manchetterne fast til det med karabinhager og samtidig skal det være behageligt at have på. Det gælder særligt, hvis du eksperimenterer en del i legen. 
Sinfully soft halsbånd anbefaler jeg til dette.

 

 

Stilrent halsbånd, der kan bruges også uden fast partner. God til at symbolisere underkastelsenEt godt symbolsk halsbånd for dig uden dominant partner 

Er et halsbånd, der har en symbolsk værdi, men som evt. også kan bruges igen senere, med en ny dominant. Her er læder halsbåndet med hjerte hængelås godt, for du kan skifte låsen ud med et hundetegn, hvilket mange gør. Du kan evt. også få graveret den dominantes navn på bagsiden af hængelåsen. Halsbåndet er sødt og uskyldigt – men alligevel symbolsk.

 

 

Inspireret af O's halsbånd er dette stilrene stål halsbånd blevet til.Det elegante halsbånd

Er ofte valgt af dominante, der ønsker at lave en rituel pålæggelse af halsbåndet, dvs. dominante der laver en ceremoni, hvor de lægger halsbåndet på deres underkastede. Det enkelte ring halsbånd (på lager igen i denne uge) er enkelt og diskret – og kan også bruges til hverdag. Netop derfor er det ofte valgt.

 

 

 

Halsbånd og allergi – Materialer og sikkerhed 

Jeg oplever, at flere og flere henvender sig, fordi de er bekymrede for deres helbred. Bekymringen retter sig særligt mod indholdet af nikkel i blandt andet halsbånd.

Indenfor EU findes nogle grænseværdier for, hvor meget nikkel, et smykke må indeholde og kunne afgive. Jeg følger naturligvis EU-reglerne her i shoppen og stikprøvetester, når jeg får varer. Stikprøvetests sker med apotekets nikkeltests.

Er man meget stor nikkel allergiker, vil man slå ud på stort set alt, der indeholder nikkel. Et stålhalsbånd kan godt overholde EU’s grænseværdier, selvom en meget stor nikkel allergiker slår ud på det. Har du en meget stor nikkel allergi, kan det være en rigtig god ide, at vælge forede halsbånd, hvor ingen stål-dele kommer i berøring med huden.

Kirurgisk rustfri stål indeholder meget lidt nikkel og er godkendt til hospitalsbrug. Slår du ud på dette, kan du prøve med halsbånd af titanium, der er et af de metaller på markedet, der indeholder mindst nikkel. Den eneste ulempe ved titanium er, at materialet er meget dyrt. Du vil derfor opleve, at et design af et halsbånd af samme slags, vil være meget dyrere i titanium end i kirurgisk, rustfri stål.

 

Er du klar til halsbåndet?

Det er måske det store spørgsmål. Måske lægger du ikke så meget vægt i det. Måske gør du. Du vil dog aldrig kunne ændre på, hvilken betydning, halsbåndet overordnet har i BDSM.

Det kan måske være svært for dig som dominant, at sætte dig ind i, at et stykke metal eller læder kan have så stor betydning. Jeg vil gerne bede dig om, at tænke på, hvilken betydning vielsesringen har i vores kultur. Det kan godt være, at vi i stigende grad lever uden at blive gift og at skilsmisseraterne stiger, men det ændrer altså ikke på, at utroligt mange ser vielsesringen som et symbol på et kærlighedsforhold – men også noget man er stolt af. Det kan jeg skrive under på, specielt nu her, hvor der er under 2 måneder til mit bryllup.

Det er derfor også en stor ære, man som dominant giver sin underkastede, når halsbåndet låses om halsen. Hvis den underkastede accepterer dit halsbånd, vil du højest sandsynligt også kunne mærke en meget stor glæde. Netop derfor, er halsbåndet noget større, end bare et halsbånd. Det kan være, halsbåndet gives ved en intim aften kun jer to – det kan også være I er flere venner samlet om en festlig fejring med opgaver og god mad undervejs. Du skal bare huske på, at når halsbåndet er låst om halsen på din underkastede – så har du også bundet dig til en relation med denne person. Du har bundet dig til at beskytte, dominere og være med til at forme denne persons liv rent seksuelt – og måske også rent hverdagsmæssigt.

Så inden du låser halsbåndet om din underkastede, skal du overveje om..

 1. Du har tænkt dig at bevare en relation til denne person?
 2. Om du er klar til, at lade dominansen fylde lidt mere i jeres hverdag, så din dominans skinner igennem?
 3. Betydningen af halsbåndet i jeres relation – hvad betyder den for dig og hvad betyder den for din underkastede?

Hvis du er usikker, så hold dig til et legehalsbånd til du er sikker. Så undgår du at såre din partner unødigt.

Inden du som underkastede modtager et halsbånd, kan det være en god ide, at have tænkt over, hvad halsbåndet betyder for dig. Det kan godt være du tænker et – men at det ændrer sig på et senere tidspunkt. Brug tid på at forberede dig på, at et halsbånd kræver lidt ekstra – det vil det automatisk, fordi du måske bliver stolt og føler, der skal mere fokus på jeres dominans i relationen. Du bliver måske lidt mere opmærksom på, at opvarte og servicere din partner eller du vil gå længere ind i din mentale underkastelse.

Er du lige kommet over et brud, er det en rigtig god ide at hele igen, før du vælger at lade en anden lægge halsbåndet om din hals permanent. Det er vigtigt at være mentalt på og klar til at kunne give det af sig selv som man drømmer om. Og vær beredt på, at du måske bliver mere underkastet end før, når halsbåndet låses om din hals. Din stolthed og den ære du føler, vil kunne påvirke dig ekstra. Brug tid på at overveje om den relation du har med din partner, gør at du føler, at du vil være i denne længe. Om du føler dig mentalt klar til en så dyb relation. Om dit fokus er der, hvor det bør være – på jer. Det er en god ide at have leget med og kendt sin partner et godt stykke tid, før man tilbyder eller tager imod et halsbånd. Så kender man hinanden på en bedre måde og man kan bedre vurdere, forholdets fremtid.

 

Symbolér forholdets forskellige faser

Dater du indenfor BDSM miljøet, vil du måske møde et par stykker, der føles som det rette match. At gå hele vejen med det samme og låse et permanent halsbånd om din partners hals, kan måske tænkes som en dårlig ide. Giv jeres forhold tid til at spire og til at I kan lære hinanden at kende. Vent med det permanente halsbånd og brug derfor i stedet et mere beskedent halsbånd.

 Bæltet gør sig godt til at symbolere underkastelsen. Det har et råt udseende. Et bælte kan godt benyttes til det første halsbånd.

 

Det kan være rart at symbolere, at man har en relation til et andet menneske. Det hører sig til i miljøet. Dater du, kan det derfor være en god ide at anskaffe dig et beskedent halsbånd, som bruges til slaver og slavinder på prøve.

Halsbånd til underkastede på prøve kunne være:

–       Et simpelt læderhalsbånd, måske med o-ring

–       En kæde med hængelås for enden

–       Et silkebånd som lukkes med en sløjfe

 

Det er kun fantasien der sætter grænserne. Snak med din underkastede om, hvorvidt han eller hun ville have det godt med at bære et halsbånd, en anden har brugt. Det er typisk sådan i miljøet, at man, når man dater, er på prøve. Ligesom det er med kærlighed, er det også med BDSM. Det kan tage flere ”forsøg” at finde den rigtige underkastede for dig og derfor vil du måske gerne genbruge halsbåndet, som er egnet til underkastede på prøve. Måske bryder din nye partner sig ikke om at bære et halsbånd, en anden har haft på.

Træner du en underkastet, skal halsbåndet måske være mere anvendeligt til work-out. En underkastet under træning, arbejder ofte med attitude, psyke og fysik. Det være sig med stillinger, som virker underkastende, måder at tjene sin dominante eller noget helt tredje. I denne fase af et forhold – eller proces om man vil – er det en god ide at have et halsbånd, som føles rigtig behageligt. Det skal ikke være en fin lille sag, men noget der føles blødt at have rundt om halsen. Et halsbånd der bevæger sig med huden uden at skarve, rive eller nive er at foretrække, når koncentrationen skal falde på træningen. – Og den underkastedes træning er vigtigt, for den fremtidige tjeneste hos den dominante.

Halsbåndet er værdifuldt og al den tid, du vælger at investere i det, værd. Brug tid på at vælge rigtigt og fordybe dig, så vil du også opleve, at glæden kommer tilbage til dig.

Del gerne din egen oplevelse med at modtage eller give halsbåndet på i kommentarsporet. Din historie vil give andre et indblik i halsbåndets betydning.

 

 

Er du usikker på om hvornår du skal tage styringen, guider BDSM underviser Michelle Corydon dig til en god BDSM session

Kærlig Hilsen

Michelle Corydon
BDSM Mentor og underviser siden 2008

2 svar til “BDSM Halsbånd til mennesker – Alt det du skal vide”

 1. blank Christian54 siger:

  Jeg har selv glæden af at gå med et halsbånd som min frue gav mig på for efterhånden 3 år siden.

  Det er et halsbånd med pigge som vender ind mod min hals, så når jeg ikke husker at adlyde finder hun hunde snoren frem og sætter karabinhagen i halsbåndet, og så går vi en tur sammen.

  Hun er med i en gang forening, og går derfor hurtigt og langt, og når jeg går for langsomt får jeg hurtigt sat tempoet op, når jeg mærker pigende går ind i halsen på mig.

  Vi går som regel en tur på 5 eller 10 km., men en enkelt gang var jeg ude på en 25 km. tur – det var hårdt men også dejligt at jeg beviste jeg kunne gennemføre den lange tur i stram snor.

 2. blank Mads Vissap siger:

  Har du den enkelte ring i mere bred udgave ?

  Er fra kbh, har du butik ?

  Mvh mads

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gør som over 5.000 andre
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Vi sender få men meget relevante mails.