0
Seneste indlæg
Kategorier

Mand voldtager kvinde – film får skylden!

Fra den virkelige verden

Det uundgåelige er sket. Vi havde forudset det og forberedt os på det, og alligevel er vi både arrige og kede af det. En kvinde er blevet voldtaget på grund af Fifty Shades of Grey. Eller rettere: En komplet usympatisk idiot påstår at han blev inspireret til at voldtage en kvinde, på grund af Fifty Shades. Der er meget stor forskel på de to udlægninger.

Som vi flere gange har nævnt er Fifty Shades en fantasi. Bøgerne og filmen er fiktion. Det er ikke virkeligt. Det er ikke en guide til BDSM, og forfatteren har aldrig forsøgt at sælge den som en sådan.

Historien om voldtægten er fra Chicago, og handler om en ung mand på 19 år, der har bundet, banket og voldtaget en jævnaldrende pige på sit kollegieværelse. Vi har historien fra Dagens.dk, der citerer Daily Mail, der citerer Chicago Tribune, der har historien fra WGN News. Det den unge mand har gjort mod pigen er naturligvis helt vanvittigt forkert. Det er selvfølgelig også ulovligt og han er i øjeblikket varetægtsfængslet. Han nåede dog at komme med påstanden om at han forsøgte at genskabe en scene fra Fifty Shades, og denne påstand er blevet delt af universitetspolitiet der anholdte ham.

Som vi ser det, er problemet at det simpelthen er for nemt at give udefrakommende ting skylden for ens egen dårlige opførsel. Det svarer til når medier og politikere giver Marilyn Manson skylden for skoleskyderier, eller restaurantkæder bliver sagsøgt fordi folk er tykke. Det er ansvarsforflygtigelse af allerværste skuffe.

Folk bliver ikke voldelige af computerspil. De bliver ikke satanister af at spille rollespil. De bliver ikke voldtægtsforbrydere af at læse middelmådig erotika. Kulturen kan simpelthen ikke gardere sig imod afstumpede kriminelle, der forsøger at give skylden for deres ugerninger videre. Røvhuller vil nødvendigvis være røvhuller, lige meget hvad de læser, ser eller hører.

At placere et ansvar for den forfærdelige handling, der blev begået mod den 19-årige pige, hos en forfatter, forlægger eller filmproducent er fuldstændigt fejlagtigt. Ansvaret tilhører personen der begik overgrebet – selv hvis han rent faktisk følte sig inspireret af en softcore bondage-film. For det er vores eget personlige ansvar at fortolke de ting vi ser, sammenligne dem med samfundets regler, love og sociale bestemmelser, og konkludere hvad man kan og ikke kan udleve, uden konsekvenser.

Vi har allerede læst flere kommentarer om at filmen skal forbydes og bøgerne brændes. Vores holdning til det er at hvis man vil forbyde ting der opfordrer mentalt føjelige personer til vold, kan man meget vel starte med religion, politik og fossile brændstoffer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kunne du tænke dig en gratis glidecreme?
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.
Gør som over 5.000 andre
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.

Læs vores privatlivspolitik her.
0
Din kurv er tomTilbage til shop
Calculate Shipping