Seneste indlæg
Kategorier
Erotisk dominans og bdsm

Erotisk Dominans Og Bondage – En Guide Til En God Start

Guides

Bondage som navn bruges tit i sexbranchen i stedet for erotisk dominans – selvom de to er vidt forskellige. Jeg giver dig herunder et par tips til, hvordan du får en god start med begge – fordi det for nogle, netop kan være grænseoverskridende og utrygt, at skulle fikseres eller at skulle aflægge kontrollen.

Hvad er erotisk dominans og bondage?

Erotisk dominans er dominanslege i sexlivet, som hører under BDSM som begreb. BDSM står for Bondage, Dominans, Sadisme og Masochisme – i det her tilfælde er det D’et vi udforsker. Legen handler ikke som centrum om smerte, men mere om dominansen og den kan rumme rollespil, forspil, samleje, fetishisme og – kort sagt de elementer du sammen med din partner synes, legen skal rumme. Smerten er kun en del af legen, hvis I ønsker det – erotisk dominans kan også være legen med sanserne – Sensation Play eller sanseleg, som ikke gør ondt.

Bondage er en rebkunst, der benyttes til fiksering. Japansk bondage er kendt som en særdeles æstetisk og klassisk smuk kunstform, som også kan benyttes til erotisk leg. Du kan få din partner op at svæve i luften i egen vægt, eller du kan lave en smuk helkropsbondage, som gør at din partner ikke kan bevæge sig. Det er op til dig. Bondage tilhører også BDSM.

Sådan kommer du i gang

Når du skal udforske og lave seksuelle eksperimenter med din partner, er det vigtigt at du tænker igennem hvad der er det vigtigste for dig. Hvilke værdier, hvad jeres leg skal rumme. Personligt er det der er i centrum i legen for mig tillid, respekt og nærvær. Rigtig mange vil nok lægge vægt på lige netop de værdier – men tænk alligevel efter – hvad er de vigtigste værdier i legen for dig?

At introducere tanken om erotisk dominans og bondage

Jeg taler med rigtig mange, som ofte har svært ved at kunne introducere og tale om deres fantasier, med deres partner. Skal du have fantastisk dyb og inderlig leg, kræver det, at i får startet en dialog om jeres grænser. Måske har I i soveværelset eksperimenteret med en snert af erotisk dominans – måske er det helt nyt. Du er nødt til at tage det allerførste skridt. Når først du har taget det ene skridt, vil det oftest blive meget nemmere for dig at fortælle, hvad det er du har lyst til. Inden du bringer det på banen, skal du afklare dine egne lyster – så du ved hvordan du skal introducere erotisk dominans og/eller bondage.

Den bedste måde at få sat tanker omkring sine lyster – så kaldte turn on’s – er ved at udfylde en legeliste eller på engelsk en playlist.

Skabelonen udfylder du ved at du tager stilling til, ved hver lyst som er listet på papiret, fra 1 – 5 hvor 5 er højest, hvor meget du egentlig ønsker at udleve netop den her lyst i legen her og nu. Du kan også udfylde, hvorvidt du har prøvet det før. Når først listen er udfyldt, kan du danne dig et overblik. Nu tænker du måske – det er da ikke raketvidenskab Michelle – og nej, det er det altså ikke. Men tro mig, det vil hjælpe dig igennem at starte en dialog – fordi du er afklaret med dig selv og fordi du nu ved, hvor du gerne vil hen og hvad du gerne vil opleve med din partner.

Når du har udfyldt papirerne er det tid til at starte dialogen, og der kan du indlede med et glas rødvin, en god øl eller et andet samlingspunkt for jer, hvor i slapper af og kan dele dybe emner med hinanden. Så spørger du ind til din partners fantasier og du fortæller dine, eks. ”Skat, jeg drømmer om at kunne få lov til at vise dig tryghed, nærvær og respekt på en ny måde. Jeg fantaserer om, at du tør lægge kontrollen i mine hænder og jeg må kærtegne og dominere dig”. Måske lyder det lidt romantisk – men prøv at finde ud af, hvad du synes virker bedst for dig. Husk intet er rigtigt eller forkert. Det er kun du – dig – og din partner der ved, hvad der virker for jer.

Legetøj eller ikke legetøj?

Legetøj er ikke et absolut must. Det kan være trygt at føle efter under sex, hvorvidt du eller din partner tænder på et niv i brystvorten, hænderne for øjnene, et dask med hånden i måsen eller noget helt tredje. Det giver dig en rigtig god ide om, hvad du skal gå ud og investere i – og som vil give dig succes på lyst kontoen, før du handler.

Et blindfold eller lovemask, er rigtig godt til at markere, at nu skal din partner eller du slappe af og lægge kontrollen. Blindfoldet er et satin klæde eller en øjenmaske, der sættes rundt om øjnene og enten bindes eller sættes på plads bag hovedet. Når hænder og fødder skal holdes i ro på en betryggende måde, er det en god ide at anskaffe sig nogle manchetter. Manchetter og lovecuffs virker lidt som håndjern, men de har de fordele, at de er lavet af skønne, bløde materialer og så har de ikke stål lås på samme måde som håndjern. De føles meget mere komfortable og rarere at have på. Det er rigtig vigtigt, hvis i skal have en god start på erotisk dominans og bondage.

Sidst men ikke mindst er et bomuldsreb, karabinhager samt en kildefjer gode at have ved hånden også. Bomuldsrebet kan du bruge til at lave reb bondage, eller til at snørre under sengen og lave ”hasper” eller ”snørre kroge” som du kan sætte karabinhager og manchetter fast til. Bomuldsrebet bindes let op efter leg – eller går en af jer i panik, kan det nemt klippes op. Fjeren bruger du til forkælelse – til at kærtegne din partners krop og til at lade ham eller hende vide, at du er tilstede og at du passer på dem. Fjeren er også god til at pirre med.

Sikkerhed, stopord – hvad nu?

Sikkerhed bør være prioriteret højt. Køb aldrig legetøj, du ikke tør stole på og spørg altid hellere ekspedienten engang for meget end engang for lidt. Billige håndjern (100 kr’s klassen) kan gå i baglås, det har jeg haft prøvet. Så køb hellere nogle af bedre kvalitet.

Stopord er rigtigt vigtige. Det er ord der stopper legen. Brug evt. tre forskellige til en start en for grøn – ”jeg er okay”, en for ”jeg trænger til en pause” og en for ”jeg har behov for vi stopper for i dag”. Det må ALDRIG blive en fallit erklæring at bruge stopord eller sikkerhed – hverken du eller din partner er tankelæser!

Husk at samle op under legen.

3 svar til “Erotisk Dominans Og Bondage – En Guide Til En God Start”

 1. Nick siger:

  Der er en del af det du skriver jeg gerne ville have vidst da jeg startede ud.
  F.eks det med at introducerer tanken. Måden at gøre det på.
  Noget jeg vil huske på i mit næste parforhold

 2. Jes siger:

  Jeg luftede ideen for min kæreste den anden dag, jeg fortalte ham at jeg godt kunne tænke mig at blive domineret af ham. Så i dag, uden "advarsel" kommer han hen til mig, tager fat i mit hår og tvinger mit hoved bagover og vupti det var en helt anden mand der stod foran mig. Så frækt 🙂 han har ikke prøvet det før og nu prøver jeg at finde noget der kan gøre det mere spændene, uden at være skræmmende for ham. Jeg vil forslå at han kigger på denne side, for du forklare det på utrolig god måde uden at skræmme nogen væk 🙂

 3. Begynder siger:

  Hej Michelle

  Jeg vil bare sige tak for dine skriverier, som jeg selv har stor glæde af. Jeg var på helt ukendt mark, og stod over for skilsmisse, for et halvt år siden, da min kone fortalte en af de ting der var galt var at hun ville domineres. Jeg anede ikke hvad jeg skulle gøre. Jeg fandt din hjemmeside, og nu, et halvt år efter, er jeg stadig gift, laver fortsat fejl, men det er en læringsprocess, hvor dine råd tit har givet mig en forkant under legen med min kone. At min appetit for dominans er blevet vækket er så en uset fordel :). Bliv ved med at skrive

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kunne du tænke dig en gratis glidecreme?
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.
Gør som over 5.000 andre
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.

Læs vores privatlivspolitik her.