Den uerfarne underkastede i harmoni siddende i stål bur

 

At være den erfarne og pludselig få en uerfaren partner, kan være en udfordring, når man dyrker BDSM. Her får du min historie og mine erfaringer.

 

Jeg har tidligere skrevet en klumme, hvor jeg fortalte hvordan det var, at være erfaren underkastet med en helt ny, uerfaren dominant.Da fik jeg ideen til også at dele mine oplevelser som erfaren dominant med ny underkastet.

 

Min dominante personlighedfoldede sig ud for nogle år siden. Den har øvet sig på flere erfarne underkastede, som gladeligt lagde krop og sind til min udvikling. En dag begyndte jeg at støde ind i uerfarne underkastede som var nysgerrige og gerne ville prøve det der BDSM. Det blev til nogle erfaringer og nogle oplevelser, jeg ikke ville havevære foruden i dag.

 

Når man er ny underkastet, er verden fyldt med nye spændende ting, der skal prøves. Det er som om mulighederne er så store, at den uerfarne underkastede ikke kan finde helt rundt i dem. Forestil dig et barn i en slikbutik med uanede penge. Det kan gå galt – kan det ikke?

 

At de uerfarne underkastede har været opslugt af alle de muligheder BDSM universet giver, har givet mig mere fokus på, at forsøge at guide dem til at dele deres yderste grænser med mig. Psykologien er enig med mig når jeg siger, at alle mennesker har grænser. Det er bare et spørgsmål om at opfatte og finde dem. Jeg går ikke ind for hverken vold eller misbrug og BDSM giver mange gråzoner. Det er derfor rigtig vigtigt at være sikker I sin sag, når man leger med en partner. Både for dennes – men også for dit eget helbred og sinds skyld.

 

Jeg har trukket mig, hvis jeg har oplevet, at den partner, der gerne ville eksperimentere med mig, har manglet følingen med egne grænser. Jeg har også trukket mine følehorn til mig, hvis jeg har mærket, at jeg og en given partner ikke har villet det samme. For mig, betyder det at indgå en relation i hvilken som helst for stand, at relationen skal passes og plejes. Det er sikkert ikke det samme for dig eller din partner, men det er tilfældet for mig.

 

De tre største konfliktårsager, jeg har oplevet i forhold til at være erfaren dominant med ny underkastet er:

 

- Forskellige mål og lyster, og uenighed om hvad vi vil med forholdet.

- Grænser, der ikke blev sat ord på og dermed overskredet. Denne årsag, kan også være skabt af, at min partner ikke mærkede efter, før legen gik i gang og på den måde gav rum til, at hans eller hendes grænser fik lov til at komme til udtryk.

- Manglende dialog og kommunikation.

 

 

At være ny underkastet betyder også, at være ny i en verden, der stiller krav og forventninger til dig. Forventninger om, at du skal kende dig selv, du skal kunne udtrykke hvad du vil, og du skal aktivt kunne vælge til og fra. Den erfarne dominante vil lade sin underkastede påbegynde en udviklingsrejse i et tempo, så denne kan følge med – men det behøver altså ikke at betyde, at du som erfaren dominant ikke vil føle et afsavn. Den følelse vil man måske få, hver gang man skifter partner, indtil forventninger, lyster og grænser er afstemt – og man er begyndt at gå i dybden med legen.

 

 

"Som oftest vil man lide et seksuelt afsavn, når man skifter partner – hvad end det er som erfaren dominant med erfaren eller uerfaren underkastet. Legen skal lige opbygges."
 

 

En ny underkastet skal være en stolt underkastet

Der er ikke noget værre, end hvis man er i tvivl om, om man er god nok som man er. Om ens seksualitet gør en forkert. Hvis du møder en sådan underkastet, som har lysterne, men som måske ikke har turdet kaste sig ud i det endnu, kan det måske godt skyldes et masochistisk selvværd. En person, der føler sig forkert på alle leder og kanter – og som måske endda også tugter og plager sig selv i dagligdagen, fordi han eller hun føler sig forkert. Man kan godt arbejde terapeutisk med BDSM, men jeg anbefaler ikke at man gør det. Man skal virkelig vide hvad man laver, hvis man vælger at bruge BDSM som terapi; selvom man ikke kan komme udenom, at BDSM uanset hvad, kan virke terapeutisk.

 

Møder du en partner, som har dårligt selvværd og er du som erfaren dominant usikker på, om du har overskuddet til at lege med denne person, så mærk efter i maven. Siger mavefornemmelsen nej til at du skal bruge dit mentale overskud – så har den nok ret.

En person der er tilfreds med sig selv er nysgerrig og kan måske også være usikker – men der er forskel på det og på at føle sig forkert. Den del anbefaler jeg, man tager med en terapeut eller psykolog.

 

 Og dermed ikke sagt, at man ikke kan nære omsorg for sine partnere, men manglende selvværd er noget, man som person selv skal arbejde med.

 

En ny, ufarvet underkastet kan være en spændende partner

Dater man indenfor BDSM miljøet, vil man opleve, at man får en person, som allerede er ”formet”. Det kan lyde mærkeligt, men denne person har dannet sin seksuelle BDSM-identitet. En ny, uprøvet underkastet skal først til at starte denne rejse – og det kan være en smuk rejse at få lov til at følge. Også selvom den kræver et større engagement og måske en anden måde, at have et forhold på, fordi denne uprøvede underkastede, slet ikke kender  de uskrevne regler og normer, der fungerer i det sorte BDSM-univers.

 

Er man ny underkastet, vil man have mange spørgsmål og lyster, som skal besvares og balanceres. Du vil ikke kun blive dominant, men også en slags BDSM-mentor. Du åbner dørene til denne verden for en person med stor interesse for at blive en del af den. Også selvom man som underkastet måske ikke har lyst til at betræde den ”offentlige” BDSM-scene eller klublivet. Så vil man stadig gerne vises vejen ind i det sorte univers – og i ens egen lyst.

Der er derfor ikke kun negative ting, ved at vælge, at date en ny underkastet. Som med alt andet, handler det om kemi. Møder du en person som dominant, hvor du tænker ”Waaaaaauv…” vil du også have mere lyst til, at udsætte denne person for dine lyster.

 

Fem gode råd til den dominante, der møder en ny, uprøvet underkastet og ønsker at have BDSM-leg

- Lyt efter, hvad der bliver sagt. Er den underkastede i tvivl om sit værd som menneske? Er der noget han eller hun siger eller gør, som får dig til at komme i tvivl?

- Brug tid på at snakke om, hvad I hver især har prøvet før – og giv tid til at din partner kan udtrykke, hvad hun eller han gerne vil – og hvad der er med i bagagen.

- Er der kemi? – Mærk efter.

-  Leg ikke på første date, fokusér altid på dialog og på eftertænksomhed.

-  Husk på at du er garvet – men lad være med at tale ned.Vær guidende og åben. Du er en repræsentant for det sorte univers.

 

Fem gode råd til den underkastede, der møder en garvet dominant – og som ønsker at starte BDSM-leg

- Vær ærlig, åben og dig selv. Du kan ikke være andre end den du er.

- Mærk efter undervejs, er der noget der siger dig, at du ikke skal være her?

- Du er uerfaren, men det betyder ikke at du er mindre værd. Vær stolt af dig selv og den du er. Lad din personlighed stråle – fordi du er dig.

- Spørg alt det, du overhovedet vil. Husk på, at du er i en læringsproces.

- Føler du tillid, nærvær og respekt for den du er i nærheden af? – tre ting der er vigtige, i et BDSM-forhold.

 

Har du læst?

BDSM Klumme: Ny dominant med erfaren underkastet