0
Seneste indlæg
Kategorier

Breath Control – Sådan kvæler du din partner – Guide til Breath Control

Tips og Tricks

Breath Control er livsfarligt hvis man gør det forkert. Men belønningen er risikoen værd.

Den amerikanske psykolog Abraham Marslow er mest kendt for sin behovspyramide. Den er et skema over menneskelige behov, der ligesom madpyramiden viser i hvilke mængder vi har behov for forskellige ting. I dette tilfælde er pyramidens fundament bygget af fysiske behov: Mad, sex, søvn og ilt fx. De øvre lag af pyramiden er ting vi gerne vil have, men godt kan leve uden. Men berøver man et menneske noget fra pyramidens bund er det et fundamentalt angreb på livet.

Ilt er en livsbetingelse, og at fratage et menneske adgangen til ilt er som bekendt livsfarligt. Men gevinsterne ved det kan sagtens udligne risikoen, hvis man blot er klar over hvad man gør – og måske især hvad man ikke bør gøre. Derfor har vi skrevet denne lille guide til kvælning, breath control eller hvad man nu foretrækker at kalde det.

Ilt er magt

En ting er at blive bundet og få smæk, at blive ydmyget og miste kontrollen over sin krop. En helt anden ting er at blive forhindret i at trække vejret. Selv meget hardcore subs kan gå i panik hvis de ikke kan få luft, og det er vigtigt at den dominante er meget opmærksom på det. Det er den inderste kerne i den menneskelige natur vi modarbejder her: Vores overlevelsesinstinkt. Når hjernen opfatter at den mangler ilt går den automatisk i ”fight or flight” modus. Det vil sige at den reagerer per refleks, fx ved at slå fra sig eller forsøge at løbe eller rive sig fri, også selvom din sub ikke har bedt den om det.

Ilt kontrol er den ultimative magtudøvelse. Du styrer ikke bare hvad sub’en føler (fx smerte) eller oplever (fx sanse frarøvelse), du kontrollerer om sub’en overlever. Ja, det lyder dramatisk, men det er også meningen.

Den gode nærdødsoplevelse

Men hvad er det gode ved kvælning egentlig? Det kommer an på hvem man spørger. Som dom er det fabelagtigt at have så meget magt over et andet menneske. Og opleve at den anden har så stor tillid til ens evner. Der er det magiske, slørede blik i slavens øjne, der opstår sekunder før besvimelsen. Og så er der selvfølgelig dem af os der har virkelig brutale fantasier – choking er en god måde at få afløb for dem på.

Som sub er gevinsten lige så stor. Du er totalt afmægtig, og efterhånden som iltmanglen begynder at have effekt, vil du mærke en slags beruselse. Hvis du præsterer at slappe af mens din herre kvæler dig, vil du opleve noget der minder om en hash- eller morfinrus. Alene følelsen af noget der strammer om halsen er usædvanlig og pirrende, fordi det normalt er et sted man beskytter mod den slags.

Vær beredt – Risiko

Som sagt er der stor risiko forbundet med kvælning, og det kan være svært at vide hvornår man skal stoppe. Manglen på ilt gør det svært eller umuligt at bruge et stop-ord, så dom’en skal være ekstra opmærksom. Det er ikke meningen at offeret skal besvime, og man kan som regel se i vedkommendes øjne hvornår hun har fået nok. Blikket må gerne være svømmende og ufokuseret, men ikke helt blindt. Det er en hårfin balance. Hvis kroppen begynder at automat-reagere, fx ved at krampespjætte, skal du slippe øjeblikkeligt! Indtil du lærer sub’ens reaktionsmønster at kende, meget grundigt, skal du altid have øjenkontakt – ikke noget med at kvæle folk bagfra før du ved hvor meget de kan tage. Man kan med fordel bruge et fysisk stop-ord, hvor sub’en holder en bold, og slipper den hvis det bliver for slemt.

Det er også vigtig at du ikke spærrer for alle fire hovedblodårer på én gang. Det kan nemlig give midlertidigt hukommelsessvigt og lette hjerneskader – og det håber vi du tager meget alvorligt! De fire hovedblodårer kan føles gennem halsen hos de fleste mennesker. Det et faktisk nemmest at finde dem på sig selv først. Så ved du hvor du skal lede på dit offer.

Er uheldet ude skal du ikke gå i panik. Hvis sub’en besvimer skal du løsne alle bånd, reb etc, og lægge hende roligt ned på ryggen på et fladt underlag – fx gulvet. Lad vær at give kunstigt åndedræt, medmindre hun rent faktisk ikke trækker vejret. Lad hende vågne af sig selv – ikke noget med at ruske i hende. Menneskekroppen er utroligt hårdfør, heldigvis for os. Hvis sub’en holder op med at trække vejret skal du naturligvis udøve førstehjælp – som enhver dominant bør kunne – og følge retningslinier for almindelige ulykker.

Værktøj lige ved hånden

Som verdenshistorien har vist er mennesket et uendeligt kreativt væsen, når det kommer til at klemme livet ud af sine artsfæller. Min personlige favorit er garrotering, der foregår i en maskine der ligner en skruetvinge, forbundet til en stol. Sådan en fylder dog en del og er ikke helt nem at bygge, men så er det jo heldigt at man bogstaveligt talt har værktøjet lige ved hånden. Håndkvælning er nemt og ligetil. Læg tommelfingrene mod siderne af luftrøret og pres lige så stille. Læg endelig ikke for mange kræfter i, så risikerer du at skade luftrøret eller spiserøret. Reb er også nemt at få fat i, men farligere at arbejde med. Hænder er trods alt meget hurtige at fjerne.

En galgeløkke er nem at binde og ser fantastik ud, men der er en grund til at den er blevet brugt til at henrette folk med siden middelalderen. Den er uhyggeligt effektiv og kan være svær at løsne når først den er strammet. Til gengæld kan du binde en fast løkke. Gør den en eller to centimeter større end offerets hals, så den løsner sig det sekund du slipper den.

Avancerede øvelser til breath control

Som barn bliver man altid advaret mod at tage plastikposer over hovedet, og med god grund. Det er jævnt farligt, og bør absolut kun gøres mod folk man kender rigtig godt! Sørg for at posen er gennemsigtig – hvilket i øvrigt også gør det sjovere at se på – så du kan holde øje med offerets ansigt. En anden mulighed er gasmasker, hvor man relativt nemt kan blokere ilttilførslen. Igen: vær varsom. Det er ret svært at se hvad der foregår inde bag det sorte gummi, og den eneste indikator du har er sub’ens øjne.

Som sub er det utroligt vigtigt at du sikrer dig at dom’en er et ordentligt menneske, før I kaster jer ud i kvælningslege. At du stoler blindt på vedkommende. Og som dom er det en absolut nødvendighed at du lever op til det ansvar du får stukket i hænderne. En dårlig kvælningsoplevelse kan traumatisere mennesker for livet. Prøv Jer frem med korte kvælertag, indtil I har vænnet Jer til det. Test grænsen lidt ad gangen og træk legen ud.

Achtung! – Forbehold i forhold til sundhed

Det ville være uansvarligt af os, ikke at afslutte denne lille guide med nogle alvorligt mente advarsler. Som vi vist har slået fast, er breath control på ingen måde noget man skal tage let på. Det må ikke udføres på folk med vejrtrækningsproblemer, astma, hjertekarsygdomme, eller andre lidelser der har med besværet vejrtrækning at gøre, eller nedsat evne til at transportere ilt rundt i blodet. Generelt anbefaler vi regelmæssige helbredstjek hos læge, hvis man dyrker BDSM – det tæller dobbelt hvis man dyrker breath control også. Vær utroligt omhyggelig med ikke at skade spise- eller luftrøret – se de nedenstående links for anatomiske tegninger og råd i den forbindelse. Den kvælende part skal kunne førstehjælp. Sidst, men bestemt ikke mindst: Lad vær at udføre breath control alene! Fænomenet hedder på engelsk ”auto-erotic asphyxiation” og er desværre meget udbredt – måske fordi det er svært at indrømme at man tænder på det. Disse kombinerede onani- og hængnings-sessions har det med at gå galt – ofte! Hvis du tænder specifikt på auto-erotisk kvælning, så sørg i det mindste for at have en førstehjælpskyndig tilskuer.


Yderligere læsning, der anbefales før man starter (kopier linket ind i en browser):

Teknikker og sikkerhed ved blood chokes

http://en.wikipedia.org/wiki/Strangulation

http://www.denstoredanske.dk/Krop,_psyke_og_sundhed/Sundhedsvidenskab/Skelet_og_skeletmuskulatur/hals


En, desværre, uundgåelig disclaimer

Unique Play’s ejere og ansatte, herunder forfatteren til nærværende artikel, kan ikke holdes ansvarlige for eventuelle ulykker, afstedkommet af informationerne i teksten.

3 svar til “Breath Control – Sådan kvæler du din partner – Guide til Breath Control”

 1. Christian siger:

  Jeg er enig i plastikposer og plastik sække og poser er farligt, så derfor bruger vi altid jute eller kornsække hvor jeg holdes fanget i, og hvor jeg sidder eller ligger i foster stilling og ikke kan komme fri, og uvisheden om hvornår jeg kommer fri er dejlig hård både for mig og min ven der har presset mig ned i sækken.

  I stofsækken kan jeg godt få luft da sækken er lavet så man som fange i sækken kan få luft, men samtidig er sækken så dejlig stærk at man ikke kan flygte derfra, og uvsiheden om hvornår man kommer fri er dejlig hård og man lærer virkelig at slappe af og forholde sig i ro så man ikke bruger for meget ilt og luft i sækken.

  De bedste er gamle korn sække eller kaffe sække hvor man presses ned i siddende i fosterstilling, og gør man modstand så hjælper stramme reb og remme udenom sækken så man opgiver enhver tanke om flugt.

  Skal det være rigtig godt så hæng sækken op med fangen i sækken under loftet i en krog som en bedre boksesæk, og slå eller spark så den fangne der sidder hjælpeløs i sækken.

 2. Pia siger:

  Tak for guide om Breath control og kommentar fra Christian.

  Jeg havde i DBA købt 2 gamle kornsække fordi min ven havde sagt han gerne ville holde ferie i en sæk, mens jeg var ude at rejse, og betingelsen var han fik sin mobil telefon med i sækken så han kunne ringe til vores nabo hvis han fik brug for hjælp.

  Weekenden før prøvede jeg at holde ham fanget i sækken som du skrev Christian, men desværre skete ulykken at han slap ud af sækken, og han hånede mig meget.

  Det ville jeg ikke risikere en gang mere, så op til ferien lænkede jeg hans håndled og ankler fast med en stålkæde og hængelåse inden han blev sat ned i sækken, som hans ben og overkrop kom i og så snørrede jeg den sammen med snøvsen.

  Fort at være 100% sikker tog jeg så den anden store sæk og trak ned over hans hoved først og trak sækken helt ned så jeg pressede hans ankler og håndled ned i sækken, som jeg bandt stramt til så jeg var 100% sikker på han ikke kom ud.

  Jeg lavede et hul ved hans mund i bunden af den sæk han havde fået ned over hovedet først, og som han blev presset helt ned i, så han kunne få luft i sækken, og han havde sin mobil telefon med i sækken så han kunne ringe til naboen hvis han fik brug for hjælp.

  Efter han var godt sikret i sækken gik jeg ind til naboen og afleverede en nøgle, og sagde der måske var en der ringede som havde brug for hjælp i min lejlighed, så derfor håbede jeg han ville hjælpe hvis der blev ringer i de 7 dage jeg var på ferie.

  Da jeg kom hjem efter 7 dage blev jeg meget overrasket, min kæreste lå stadig fanget i sækken, og der stank af urin og lort i lejligheden for han havde selvfølgelig skidt og pisset i de 2 sække.

  Han græd meget da jeg trådte ind og spurgte hvorfor han da ikke var kommet fri af sækken, og så fortalte han grædende at der ikke havde været strøm på telefonen for den havde ikke være opladt, og derfor havde han måtte ligge fanget i de 2 sække og leve i en uge uden mad og hans håndled og ankler var meget ømme fordi de havde været lænket sammen mens han lå sammenpresset i de 2 store sække.

  Jeg befriede ham hurtigt fra sækkene, og da han havde været i bad gik vi i byen og fik en rigtig god 3 retters menu sammen, og aftalte, næste gang var det mig der skulle prøve en tur i sækkene, og vi har aftalt jeg en weekend får lov at bo i sækkene så jeg kan føle hvordan han havde det mens jeg var på efterårsferie.

  Vi har lært at hvis ankler og håndled bindes eller lænkes sammen og man kommer i en sæk, så kan man ikke komme ud uden hjælp, men også at det er dejligt at ligge i en jute sæk og tænke over de mange glæder i livet.

  Mange hilsner fra Pia

 3. Christian siger:

  Var det med vilje Pia at der ikke var strøm på telefonen Pia, og har du siden selv været tøsen i sækken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kunne du tænke dig en gratis glidecreme?
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.
Gør som over 5.000 andre
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.

Læs vores privatlivspolitik her.
0
Din kurv er tomTilbage til shop
Calculate Shipping