0
Seneste indlæg
Kategorier

Guide til Slagredskaber – Den gode og den onde

Tips og Tricks

En gennemgang af de mest udbredte slagredskaber

Der er malet mange stereotyper af BDSM-udøvere i tidens løb. Populærkulturelt er vi uløseligt forbundet med læder-kostumer og gimp-suits, høje hæle, gasmasker og ridepiske. Mens man sagtens kan dyrke et D/s-forhold uden simultant at have en materiale-fetish, er den sidste af disse objekter dog lidt svær at løbe fra. Slagredskaber er en essentiel del af BDSM-kulturen, som alle har en mening om, og som kan virke uoverskuelig for nybegyndere. Der er intet system i typen af redskaber. Ligesom mennesker altid har været helt utroligt kreative inden for udvikling af våben, er vi forbløffende innovative når det gælder sengekants-slagredskaber.

Dertil skal det siges at vi, som detailhandel, har meget svært ved at finde redskaber vi vil stå inde for. Taget i betragtning af at vores primære fokus er på SM-varer, har vi meget få slagredskaber i butikken. Det er fordi størstedelen af dem vi kan skaffe engros er af ringe kvalitet, hvilket gør dem upålidelige, uholdbare og decideret farlige. Sådan nogle varer lever naturligvis ikke op til vores standarder, så vi har affundet os med at have et relativt småt, men virkelig godt sortiment.

Det er med andre ord en jungle af slagredskaber der møder os når vi vil finde en ny sjov ting at hygge-tæve kæresten med. I denne artikel forsøger jeg at kaste lidt lys over de forskellige typer, hvad de kan, hvordan de føles, fordele og ulemper etc.. Jeg har delt dem op i tre hovedkategorier, baseret på en verdensberømt western-film. Som det fremgår er det dog ikke alt slagtøj der lige passer ind i én bestemt kategori.

De gode slagredskaber

I den blide ende af skalaen finder vi forskellige opvarmningspiske og redskaber særligt indrettet til sensation play. Dette betyder ikke at det kun er nybegyndere der har interesse i dem. Erfarne afvigere ved at en god session ofte skal bygges op fra bunden.

Disse bløde slaginstrumenter vil forberede sub’ens krop på det næste trin af smerte. Det bliver ekstra intenst hvis din sub virkelig elsker smerten, for så kan du pirre og tortere vedkommende ved ikke at skifte redskab, men bare blive ved med at strejfe det niveau af smerte han/hun tigger om.

Flogger til opvarmningTil denne kategori hører opvarmnings floggers, der er piske med mange brede haler, lavet af bløde materialer som ruskind. Disse piske fordeler styrken i slaget over et stort område, hvilket tager noget af biddet af. Det er en overfladisk smerte, der som navnet antyder varmer huden op. På grænsen af hvad man overhovedet kan kalde et slagsredskab, finder vi diverse fjerbesatte genstande, der mest bruges til sanse-leg, men er gode til at skabe en vekselvirkning med, hvis man skifter mellem fjer og flogger (eller en hårdere pisk) nogle gange. Det kan drive nogle subs helt ud over kanten. Til en vis grad hører intim-piske også til De Gode, fordi deres snerter er lavet af silkeblødt handskelæder eller ruskind. De er dog særligt indrettet til brug på meget følsomme steder – kønsorganer, ansigt og brystvorter – og bruger man bare lidt for meget styrke ryger de op i næste kategori.

De onde slagredskaber

Dette er den bredeste kategori, og den dækker alle de mest udbredte slagvåben på markedet. Disse redskaber er let tilgængelige – de kan i mange tilfælde laves hjemme i hobbyværkstedet – men det er også dem man skal vare sig mest imod at købe for billigt. Der er et enormt marked for dårlige redskaber i denne kategori, af den simple årsag, at det er dem nybegyndere kender fra film og fotos, så det er dem de efterspørger.

Hårde slagredskaber af høj kvalitet

Til De Onde hører almindelige floggers, der ligner opvarmnings-versionen, men har tyndere haler af hårdere materialer. Floggers giver samme type smerte som deres blidere fætre, men brænder mere i huden. Afretningsstave, også kendt som ’slamberter’, der er stave af eftergivende materialer, ofte beklædt med læder, giver en dyb smerte, der sætter færre mærker, men kan føles i længere tid – dagevis efter en god, lang session. Ridepiske, der ikke overstiger en længde på ca. 60 cm, og ikke har en lang snert i spidsen, hører også til De Onde. De svirper og giver skønne striber, og en smerte der ulmer i lang tid. Det samme gælder ’civile’ læderbælter, som dog kan være svære at styre.

Den type af pisk man traditionelt omtaler som en ’kat’ (fx Den nihalede kat, som blev brugt til at straffe folk med i flåden i gamle dage), figurerer også her, såfremt dens snerter er lavet af læder eller bløde reb-typer. Katte er all-around-redskaber, der afhængigt af hvordan man slår med dem kan give mange forskellige slags smerter, i større eller mindre grad. Rammer man fx kun med det yderste af snerterne, føles det som en ridepisk, mens et dybere slag, hvor mere af kattens korpus kommer i spil, føles mere som en afretterstav. Den sidste store gruppe af redskaber der hører til blandt De Onde, er fleksible paddles. Paddles er korte redskaber med en stor slagflade, der bedst kan sammenlignes med et bordtennisbat. De fleksible udgaver er af gummi eller kernelæder og efterlader smukke store mærker, der kan føles i dybden.

Og de grusomme slagredskaber …

Nu forlader vi det område hvor novicerne kan være med, men ikke af nogen ond mening – tværtimod. Redskaber i denne kategori kræver træning at bruge – både mental og praktisk øvelse, der gør at man ikke lemlæster den man elsker. Der er ingen skam at indrømme, at man ikke er klar til disse grumme værktøjer. Derimod udviser man stor modenhed ved at erkende sine begrænsninger og øve sig først. Kravle før man kan gå og den slags. En fordel ved De Grusomme slagredskaber er at det i reglen kun er ”eksperter” der køber dem, så kvaliteten af disse produkter er generelt høj.

Grusomme slagredskaber, så som paddles med pigge og knyttede floggers

De Grusomme er et sandt rædselskabinet af fantastiske slagredskaber. I den mest afslappede ende er hårde paddles, der som regel er lavet af træ, men også findes i udgaver af stål, lakeret bambus og andre hårde materialer. Nogle paddles er betrukket med læder, mest af æstetiske hensyn. Hårde paddles kan bruges til at slå meget hårdt og lave sprækker i huden. Smerten er på én gang overfladisk, på grund af den store slagflade, og dybtliggende, fordi paddlen ikke bøjer af. Både hårde og bløde paddles kan i øvrigt have metalnitter eller deciderede spikes, der følgeligt gør smerten endnu mere intens, og højner sandsynligheden for at perforere huden. Politistave, som regel af træ med et lag af gummi udenpå, og lignende knipler giver en dyb smerte, uden paddlens brede flade. Disse kan brække knogler hvis man ikke er forsigtig.

Lucivar knyttet piskSærlige katte (som nævnt ovenfor) hører også til De Grusomme, herunder dem med snerter af knyttet læder, med knuder eller sågar lodder i enderne. Katte af bestemte materialer ligeså. Jute og groft hampereb giver en kradsende, hudflående smerte, og hvis man skal helt ud i ekstremerne kan man også købe katte hvor snerterne består af metal-kæder. Fordelen ved en kat er stadig at man kan regulere smerten – hvis man ved hvad man foretager sig. Spanskrør er placeret blandt De Grusomme, primært fordi de er svære at lære at kontrollere, og kan give varige mén hvis man gør det forkert – en dygtig dominant kan dog justere smerten ned på et niveau svarende til de redskaber man finder i De Onde-gruppen.

Ridepiske på over 60 cm og longeringspiske kræver meget plads at svinge, og giver man dem for meget fart på kan det virkelig gøre nas. Sidst, men ikke mindst er der den legendariske bullwhip (Indiana Jones-pisk), der kun skal bruges af sande mestre. Disse mange meter lange piske af tykt læder (traditionelt brugte man tyres penishud til at fremstille dem – deraf navnet!) kan slå alvorlige huller i folk, og uden problemer skade et øje permanent. Ikke desto mindre er lyden af en bullwhip mageløs, og den smerte den giver er på én gang brændende, overfladisk, dyb og langtidsholdbar.

Dette er naturligvis ikke en fyldestgørende liste, og vi har kun skimmet overfladen af det gigantiske udvalg af slagredskaber. Men disse er dem man oftest møder, og jeg håber at artiklen kan hjælpe nogle af Jer med at vælge det næste stykke legetøj til samlingen.

Hvilket slagredskab er dit yndlings? Del gerne din mening i kommentarerne.

Ét svar til “Guide til Slagredskaber – Den gode og den onde”

  1. Klaus Bøtefyhr siger:

    Snert, ridepisk, give dejlige råde striber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kunne du tænke dig en gratis glidecreme?
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.
Gør som over 5.000 andre
Få BDSM guides, nyheder og vanvittigt gode tilbud direkte i din indbakke. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en gratis glidecreme med i din første ordre.

Læs vores privatlivspolitik her.
0
Din kurv er tomTilbage til shop
Calculate Shipping